Снимка: Петел, архивТемператури до 23 градуса се очакват в утрешния

...
Снимка: Петел, архивТемператури до 23 градуса се очакват в утрешния
Коментари Харесай

Температури до 23 градуса в утрешния ден

Снимка: Петел, списък

Температури до 23 градуса се чакат в утрешния ден, сочи прогнозата на синоптиците.

Преди предстоящото гладко покачване на оптималните температури, започващо от на следващия ден, и през днешния ден се задържа относително хладно за началото на октомври: от 15° в Добрич до 22° в Сандански, в София 18°.

През нощта ще е ясно и съвсем безшумно, а на следващия ден сутринта – още по-хладно от през днешния ден с минимални температури сред 4° и 9°, в обособени котловини, основно в Западна България - към 3°. Там още веднъж ще има условия за слана, както и за понижена видимост.

След обяд ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан източен вятър, в Източна България ще се задържи от североизток. Максималните температури ще се покачат и ще са сред 18° и 23°.

На морския бряг от 18° до 20°. Предимно слънчево ще бъде и там. Ще продължи да духа сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде към 3-4 бала.

Слънчево време и в планините. Вятърът там ще е до сдържан, с посока от север.

Температурите в планинските курорти ще се покачат с няколко градуса и оптималните ще са от 12° на Алеко, 14-15° в Боровец и Пампорово до 16° в Банско.

Предимно слънчево ще бъде и в по-голямата част от Балканите. В утринните часове ниска слоеста облачност или мъгла ще се образува в акваторията на Черно и Егейско море, само че след обяд видимостта и там ще се усъвършенства и облачността ще се раздра.

Дълбок атлантически циклон ще дефинира на следващия ден облачното и дъждовно време на Скандинавския полуостров, в Германия и Франция, както и в по-голямата част от Пиренейския полуостров. На доста места в Западна Европа и Норвегия преваляванията ще са обилни. Много прохладно, с краткотрайно интензивни превалявания, тук-там и гръмотевици, ще бъде времето на Британските острови. В Централна Европа и множеството региони от Източна ще доминира слънчево време.

У нас най-вече слънчево ще се задържи доникъде на седмицата, заран тук-там в източните региони видимостта ще е понижена и е допустимо да приръмява. Дневните температури ще продължат да се покачват и в доста региони ще доближават 20°-25°, за сметка на утринните, които ще се задържат под 10°, в обособени котловини в Западна България - до към 3°: точно там ще има и условия за слана и понижена видимост. Към края на деня в сряда и през нощта против четвъртък от запад облачността ще се усили, вятърът ще се усили и в четвъртък ще бъде прохладно и най-вече облачно, тук-там с валежи. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се намалят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР