Снимка: Петел, архивДнес синоптиците предупреждават за много опасно време. В

...
Снимка: Петел, архивДнес синоптиците предупреждават за много опасно време. В
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават: Силни ветрове и валежи в почти цялата страна днес

Снимка: Петел, списък

Днес синоптиците предизвестяват за доста рисково време. В съвсем цялата страна се чакат сили ветрове и превалявания. На места поривът ще бъде 80 километра в час, а най-вече дъждове ще има в Западната част от България. В Югозападните региони заплахата е от втора степен - код оранжево. Количествата на преваляванията там ще доближават към 50 л/кв.м, оповестява Българска национална телевизия.

През първата половина на деня ще вали основно в Западна и Централна България, след обяд най-вече в Източна. На места в югоизточните региони ще има и гръмотевици.

Ще бъде доста прохладно с краткотрайно мощен вятър от югозапад, който в северозападните региони от страната и в западната част от Горнотракийската равнина ще се ориентира от северозапад. По-късно денем преваляванията последователно ще стопират.

Максималните температури ще са сред 21° и 26°, по-ниски тук-там в Западна България.

И в планините облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд, който над 1800 метра ще минава в сняг. Температурите ще се намалят, оптималните по високите върхове ще са към 2-3°.

В планинските курорти – от 8° на Алеко до 14-15° в Банско и Добринище. Ще бъде доста прохладно със мощен, краткотрайно плевел югозападен вятър, който след обяд също ще се ориентира от северозапад.

В сряда вятърът ще отслабне. Сутринта ще бъде прекомерно хладно, само че денем ще бъде слънчево, бързо ще се затопли и оптималните стойности ще са сред 18° и 23°. В четвъртък стоплянето ще продължи. Ще доминира слънчево време, тук-там със утринни мъгли. В петък и събота още веднъж се чакат превалявания и захлаждане.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР