Снимка от възмутен гражданин обиколи социалните мрежиБетонирано дърво предизвика множество

...
Снимка от възмутен гражданин обиколи социалните мрежиБетонирано дърво предизвика множество
Коментари Харесай

Община Русе за бетонираното дърво: Покрито е с циментово мляко, което после ще бъде премахнато

Снимка от засегнат жител обиколи обществените мрежи

Бетонирано дърво провокира голям брой отрицателни реакции измежду русенци, споделя Наталия Йорданова за

Снимка от засегнат жител обиколи обществените мрежи и стана мотив за полемика за това чия е концепцията и кой е излял бетона.

Дървото се намира на дребна улица в центъра на града, известна с архитектурните си шедьоври- Семизовата и Симеоновата къща. Около ствола на дървото е построен кофраж, а в основата, върху корените е излят бетон. Минаващи край него русенци изпадаха в неразбиране

“Те ще изсушат дървото, тъй като цимента е в корените. То несъмнено е стогодишно дърво, див орех, само че това ще повреди дървото”, съобщи жителка на Русе.

Човекът, популяризирал фотографията в обществената мрежа, персонално пристигна на място да се увери дали замисълът за създаване на бордюр към ствола няма да повреди дървото. Мирослав Малчев изясни, че русенци са били подразнени най-много от типа на бетона изсипан в корените. Добави, че никой не е знаел кой е направил това и на кого му е хрумнала концепцията.

„ В първия миг като видях по какъв начин е бетонирано дървото се възмутих, тъй като ми се видя доста недомислено - стогодишно дърво да бъде по този метод бетонирано. Сега на място го виждам и има някакво циментово мляко, което ще се махне и дървото ще може да се полива, само че както изгледаше по фотосите - беше като кофраж някакъв”, твърди Мирослав Малчев.

От градската администрация обясниха, че остарялото заграждение към дървото е било начупено. На общинска компания е било предоставено да отстрани изпочупената каменна кашпа и да построи нов бордюр, който по-късно ще бъде засипан с пръст и мястото към дървото ще се облагороди

От общината в Русе прецизираха, сместа, с която е залят коренът на дървото, е циментово мляко. Предстои, откакто изсъхне, то да бъде отстранено.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР