Снимка: Народно събраниеПредседателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи отличието

...
Снимка: Народно събраниеПредседателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи отличието
Коментари Харесай

Цвета Караянчева връчи отличието Изборът на българите на Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма

Снимка: Народно заседание

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи оценката „ Изборът на българите “ на Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма, написа Novini.bg.

Носител на оценката е „ Исторически парк “ село Неофит Рилски – парк Ветрино, който е получил повече от 15 хиляди гласа в анкетата на Министерството на туризма. Много се веселя да вземам участие във връчването на към този момент обичайните годишни награди на Министерството на туризма, тъй като те са знак на нашето най-силно място, на нашата красива природа, на богатото ни културно и историческо завещание, означи пред присъстващите на церемонията ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева акцентира, че измежду отличените ще бъдат освен тези, които оферират добър туристически артикул, само че и тези, които поддържат природата, опазват естествените паркове и всичко, което е единствено българско, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

През последните години българските туристи се научиха да пътуват в чужбина, те видяха и откриха доста забавни места и забележителности, само че хубавото е, че те обръщат взор и към България, опознават я и я преоткриват, акцентира Цвета Караянчева. Разбира се, те стават все по-взискателни, само че и все по-информирани, добави тя. Председателят на Народното събрание изрази признателност към Министерството на туризма за напъните, които то поставя България да се трансформира в четирисезонна туристическа дестинация.

Изпълнителният шеф на „ Исторически парк “ село Неофит Рилски – парк Ветрино Ивелин Михайлов одобри премията и изрази признателност към българите, оценили напъните, които се поставят от работещите в парка. Той увери, че през идната година те ще работят с още повече сили, с цел да трансфорат България още веднъж във водеща културна дестинация на Балканите.

Наградата в категория „ Туристическа атракция/обект и резистентност на инвестицията “ връчи ръководителят на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев. Той акцентира, че основаването на Министерството на туризма преди четири години е бил добър опит да се помогне на българския туризъм.

През 2019 година може да се регистрира 34-процентен растеж на задграничните туристи и 31 на 100 повече доходи от интернационалните туристи, акцентира при откриването на церемонията министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя изрази признателност за поддръжката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, както и на народните представители от Комисията по икономическа политика и туризъм за надграждане и рационализиране на нормативната уредба в този отрасъл.

На връчването на Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма участваха народни представители, министрите на енергетиката Теменужка Петкова и на младежта и спорта Красен Кралев, някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски, дипломати, кметове и общински съветници от разнообразни обитаеми места, представители на държавни институции, на неправителствения бранш, на медиите и други Сред гостите бяха и българските спортни митове Йордан Йовчев и Кубрат Пулев, които са измежду участниците в клипове, популяризиращи България като туристическа дестинация.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` ре
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР