Снимка на южното полукълбо на обратната страна на Луната, направена

...
Снимка на южното полукълбо на обратната страна на Луната, направена
Коментари Харесай

Автоматичната лунна станция на НАСА “Еб” изпрати първи снимки на обратната страна на Луната!

 EBB South Pole

Снимка на южното полукълбо на противоположната страна на Луната, направена от автоматизираната лунна станция на НАСА “Еб ”. Photo credit: NASA/JPL-Caltech

Камерата на сестринската автоматизирана лунна станция “Флоу ” ще бъде задействана и тествана на по-късна дата.

Камерите на “Еб ” и “Флоу ” нямат опциите да вземем за пример на камерата на друга автоматизирана лунна станция на НАСА – “Лунар Риконисънс Орбитър ”, която също към момента е дейна и снима Луната, само че пък за сметка на това тези камери са исторически! Защото камерите на “Еб ” и “Флоу ” са първите в историята на космонавтиката принадлежности, които не са обвързани с научна задача, а са конфигурирани на лунните станции единствено с една цел – обучение и популяризация на космонавтиката.

Тази самодейност се управлява от Сали Райд – първата жена-астронавт на Съединени американски щати. Благодарение на нея хиляди възпитаници в Щатите ще имат опция да изберат избрани райони на Луната, които да бъдат снимани от “Еб ” и “Флоу ”. Така за пръв път в историята на космонавтиката деца ще имат опция да се допрян директно до галактическа задача – и вероятно самодейността ще докара до мечтани резултати – деца, които ще желаят да се занимават с просвета и технологии като порастнат, надлежно нови фрагменти за галактическата промишленост.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР