снимка: МВРОт 14 септември, понеделник, започва да изтича допълнителната 6-месечна

...
снимка: МВРОт 14 септември, понеделник, започва да изтича допълнителната 6-месечна
Коментари Харесай

Изтича допълнителната 6-месечна валидност за част от личните документи

снимка: Министерство на вътрешните работи

От 14 септември, понеделник, стартира да изтича спомагателната 6-месечна годност на персоналните документи, която бе утвърдена със Закона за изключителното състояние поради епидемията от ковид. Това пердаде " Флагман ".

Удължаването на валидността на персонални карти и шофьорски книжки бе въведена единствено за територията на страната на тези, които изтичат в интервала от 13 март до 31 октомври.
Това значи, че в случай че персоналната карта и шофьорската брошура изтича на 13 септември, от 14 септември тя е невалидна. Най-дълго документите ще могат да се употребяват, в случай че датата на годност им е 31 октомври - тогава те изтичат на 31 март 2021 г. 
 
Експертите поучават да си видите датата на годност, с цел да не се изненадате неприятно от другата седмица.
 
Вчера пред паспортната работа на бул. " Мария Луиза " в София се извиха дълги опашки от хора, искащи да подменят документите си.
 
Сериозно е и ситуацията в Кърджали. След като отпадна условието за PCR тест на влизащите в страната от Турция, българските изселници всеобщо се връщат, с цел да подменят персонални карти и шофьорски книжки. 
 
Много чакащи споделиха, че са чакали цяла нощ пред службата с вярата, че бързо ще оправят персоналните си документи. Взето е решение паспортната работа в Кърджали да работи изключително и в събота. 
 
Вчера Народното събрание пък одобри на първо четене две ремонти в закона за персоналните документи. Първата планува открадната или изгубена персонална карта, към този момент оповестена като невалидна в осведомителната система на Министерство на вътрешните работи, да не може да си връща валидността, в случай че бъде открита. Според втората смяна документи за идентичност ще бъдат обявявани за невалидни, в случай че по длъжностен път е получена информация за подправена идентичност, както и по категорично искане на индивида, в случай че има подозрение, че с данните му е злоупотребено.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР