Снимка МРРБМинистър Комитова договори с министър Василев 1,5 млрд. лв.

...
Снимка МРРБМинистър Комитова договори с министър Василев 1,5 млрд. лв.
Коментари Харесай

Комитова: 100 млн.лв. за зимно почистване на пътищата

Снимка Министерство на регионалното развитие

Министър Комитова контракти с министър Василев 1,5 милиарда лева за АПИ. Въпросът за застраховане на средства за подготовката за употреба на републиканските пътища през зимния сезон 2021/2022 година дискутираха на среща в Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ през днешния ден министър Виолета Комитова и министърът на финансите Асен Василев. На нея бе контрактувано да бъдат обезпечени нужните за зимно разчистване на републиканските пътища през идния зимен интервал 100 млн. лева, оповестиха от Министерство на регионалното развитие, предава Българска телеграфна агенция.

Министър Комитова е поискала от министър Василев да бъдат обезпечени 1,5 милиарда лева за Агенция " Пътна инфраструктура " и е получила увещание, че средствата ще бъдат заложени при подготовката на идващия държавен бюджет. Сегашният бюджет на АПИ е 382 млн. лева Предвижда се той да бъде допълнен с още 1,2 милиарда лева в средносрочната бюджетна прогноза.

В срещата са взели участие също районните заместник-министри Валентин Граматиков и Захари Христов, управленията и специалисти от Агенция " Пътна инфраструктура " и " Автомагистрали " ЕАД.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР