Снимка Министерство на транспортаПетел следи какво се случва със заседналия

...
Снимка Министерство на транспортаПетел следи какво се случва със заседналия
Коментари Харесай

Започна операцията по разтоварване на Вера Су

Снимка Министерство на превоза

" Петел " следи какво се случва със заседналия транспортен съд край Камен бряг.

Започна операцията по разтоварване на заседналия товарен транспортен съд " Вера Су ". Съгласно одобрения избавителен проект интервенцията ще отнеме 3-4 дни, оповестяват от транспортното министерство.

Отново е осъществен водолазен оглед на региона и корабът е обследван за нови пробойни. Отстранени са всички паднали предмети и рискови пластмасови материали от корпуса на " Вера Су ", сложени са спомагателни котви за по-доброто му стабилизиране.

В осъществяването на проекта е планувано прикрепянето на баржа с външна хидравлика към заседналия транспортен съд, с която ще се управлява процеса по отваряне и затваряне на хамбара и цялостното ръководство на плавателния съд.

Втечненият карбамид ще се изпомпва с трите баржи, предоставени от Европейската организация за морска сигурност и ще се претрупва на профилирания танкер „ GALAXY ECO “. Сухият карбамид ще бъде извозен до пристанище Варна-Изток, където ще се натовари на вагони на БДЖ.

Последната стъпка, която ще бъде подхваната след разтоварването, е освобождение на кораба, провлачване и приемане в място за леговище. Преди това ще се заздрави и укрепи корпуса на " Вера Су ".

Според синоптичната прогноза подобаващото време, в което ще може да се работи безвредно, е в границите на няколко дни - по тази причина ще се работи в 24-часов режим, пише
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР