Снимка: Министерство на отбраната11 млади мъже и жени от авиобаза

...
Снимка: Министерство на отбраната11 млади мъже и жени от авиобаза
Коментари Харесай

Новоприети кадрови войници положиха клетва в авиобаза Граф Игнатиево

Снимка: Министерство на защитата

11 млади мъже и дами от авиобаза Граф Игнатиево поставиха военна клетва и се врекоха във честност към Родината през днешния ден, 16 декември. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата, представен от Novini.bg. 

„ Има неща, които се случват единствено един път в живота. Те не се повтарят, не се поправят, те не са израз на обрати или ново начало. Те демонстрират непреходното, същинското, което постоянно е било в нас и ще бъде до сетния ни мирис “.

С тези думи командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден военачалник Димитър Петров се обърна към новопостъпилите кадрови бойци. В наличието на техни родственици и другари той акцентира смисъла на военната клетва като обет пред себе си, пред бойното знаме, пред своите командири и приятели, пред своите родители и близки, пред Родината.



Бригаден военачалник Петров благодари на техните родители по тази причина, че са отгледали и възпитали синове и дъщери с високо съзнание и възприятие за отговорност, а на младите бойци пожела: „ Крепко здраве, несъкрушима воля, доста сили и жизнен дух! С старание и неизменност да усвоите войнските умения и с чест да изпълнявате дълга си към Родината “.



На този значим за всеки български военнослужещ обред новоназначените целуват бойното знаме и с подписа си удостоверяват поетия персонален и професионален дълг.

Преди броени дни, на 12 декември, на церемониален обред по полагане на военна клетва петима новоназначени военнослужещи от авиобаза Безмер се заклеха пред бойното знаме на формированието за честност пред народа и Родината.

Командирът въз основата подполковник Милен Димитров ги поздрави, като им напомни светостта на военната клетва и им пожела с достолепие да служат на Република България, с отговорност за пазят достойнството на Българската войска и да следват образеца на предшествениците си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за прилагане
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР