снимка Live.Varna.bgОбщина Варна работи по изготвяне на Стратегия за възрастните

...
снимка Live.Varna.bgОбщина Варна работи по изготвяне на Стратегия за възрастните
Коментари Харесай

Кметът на Варна обеща на пенсионерите в града специална стратегия за третата възраст

снимка Live.Varna.bg

Община Варна работи по правене на Стратегия за възрастните хора. Това разгласи кметът Иван Портних, който бе посетител на отчетно- изборната конференция на общинската организация на Съюза на пенсионерите 2004, която се организира в зала „ Пленарна “.

Доклад за активността на организацията изнесе доцент доктор Геновева Михова, ръководител на съюза. 

„ В подтекста на поставените тематики желая да споделя с Вас, че след решение на Общинския съвет, дружно с сътрудниците от администрацията започнахме разработване на Стратегия за възрастните хора. Вярвам, че с Вашето интензивно подпомагане ще създадем документ, който ще подсигурява по-добри благоприятни условия за съдействие и поддръжка на хората от третата възраст “, сподели кметът Иван Портних.

Община Варна подкрепя пенсионерските организации при образуване на разнообразни начинания, като фестивалът „ Листопад на спомените “, „ Есенно ехтене от раковината “, спортния празник „ Спартакиада “. С решение на Общински съвет се издават безвъзмездни карти за градския превоз на жители на възраст над 65г. – за една линия, и над 67 години - за 2 линии. През 2017г. са издадени 498 000 карти на стойност 5,8 млн. лева Подпомага се и издръжката на пенсионерските клубове, като за м.г. са били обезпечени 94 200 лв.. Две профилактични здравни стратегии – профилактика на глаукомата и профилактични прегледи за рак на гърдата, с включена ехография, са част от здравната поддръжка за възрастните хора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР