снимка Live.Varna.bg15 семейства от Варна с репродуктивни проблеми ще получат

...
снимка Live.Varna.bg15 семейства от Варна с репродуктивни проблеми ще получат
Коментари Харесай

Общината помага на 15 бездетни семейства във Варна за инвитро

снимка Live.Varna.bg

15 фамилии от Варна с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от общината. Съветниците от ПК „ Здравеопазване “ гласоподаваха да бъдат отпуснати 40 500 лв. от общинския бюджет, като седем фамилии ще получат по 3 500 лева за инвитро с донорска яйцеклетка, а останалите осем – по 2 000 лв..

От началото на 2017 година до в този момент по общинската инвитро стратегия са подкрепени 64 варненски фамилии, които са получили общо 158 000 лева Остатъкът до края на годината по програмата е 12 000 лева, бе обявено на днешното съвещание на комисията.

На съвещанието на здравната комисия бе дадена и „ зелена светлина “ за осъществяване на акредитационна процедура на АГ болничното заведение „ Проф. доктор Д. Стаматов “. Процедурата е рутинна, а сегашната акредитация изтича през лятото на 2018 година, разясни шефът проф. доктор Емил Ковачев. Гласуването беше предшествано от необятна полемика по отношение на опцията в активността на общинското лечебно заведение да бъдат включени и процедури по асистирана репродукция, които сега се правят от частен център.

Съветниците гласоподаваха също 62 варненци да получат еднократни помощи за лекуване, като общата сума е в размер на 15 000 лева На 15 души беше отказана помощ, защото са подали непълна или неактуална документи. Бюджетът за еднократни помощи за лекуване за тази година е привършен, стана ясно на съвещанието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР