Снимка: Канал 3През следващото денонощие ще преобладава облачно време, с

...
Снимка: Канал 3През следващото денонощие ще преобладава облачно време, с
Коментари Харесай

Нова порция дъжд, сняг и жълти кодове за вторник

Снимка: Канал 3

През идващото денонощие ще доминира облачно време, с превалявания: в Западна и Северна България – от сняг, тук-там в Горнотракийската равнина и в източните региони – най-вече от дъжд. От север-североизток, със слаб в Източна България до сдържан вятър, ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намаляват и по здрач и през нощта против сряда дъждът в множеството региони ще минава в сняг, само че от запад преваляванията ще стопират. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, в Южна България към момента по-високи - до 4-5°. В Северна България дневните температури ще са съвсем без дневен ход – към 0°, в Южна ще се намаляват и към 14 часа ще се приближават до 0°, написа Канал3.бг.

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и още малко ще се увеличи.

По Черноморието ще е облачно с превалявания, най-вече от дъжд. С сдържан вятър от север-североизток температурите ще се намаляват и вечерта тук-там дъждът ще се примесва със сняг. Сутрешните температури ще са по-високи - 4°-5°, само че с нахлуването на студения въздух ще се намаляват и към 14 часа ще се приближават до 0°. Температурата на морската вода е към 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е облачно, на доста места с превалявания от сняг, които по здрач от запад ще отслабват и стопират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е до сдържан и с него температурите ще се понижават; оптималната на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра – към минус 5 °.

За на следващия ден е разгласен жълт код в 9 области в страната. Това са: Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.  Там в планинските елементи от областите се чакат снеговалежи и снежна завивка до 5-10 см.

В Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас жълтият код е в действие за значителни превалявания от дъжд, които по здрач и през нощта против сряда ще преминат в сняг. Количествата ще доближат до 20-25 л/кв. м. През нощта против сряда ще стартира да се задържа и снежна покрива от 5 до 7 см.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР