Снимка: Канал 3Само фабриката на нелегални цигари в Карнобат е

...
Снимка: Канал 3Само фабриката на нелегални цигари в Карнобат е
Коментари Харесай

Шефът на следствието: Над 70 млн. лв. щети е нанесла фабриката за цигари в Карнобат

Снимка: " Канал 3 "

Само фабриката на незаконни цигари в Карнобат е нанесла вреди на бюджета за 70 и повече милиона лв., сподели през днешния ден в Карнобат Борислав Сарафов, шеф на националното разследване. Той дойде на място, с цел да следи персонално процесуално-следствените дейности по претършуване във " Винпром " Карнобат, написа " Канал 3 ". 
 
 
" Интересите на страната допускат да бъдат хванати едрите риби, които са уредници и които са ръководители на незаконната активност ”, добави Сарафов. 
 
По-рано тежко въоръжени служители на реда блокираха входовете на Винзавода, а в офисите нахлуха криминалисти, чиновници на прокуратура, митница и данъчната организация.
 
" Проверяваме цялостната активност на сдруженията на Миньо Стайков - незаконен и законен бизнес ", обясни Сарафов. " Защото доста постоянно прането на пари от незаконната активност се прави посредством легалните компании. Един човек може да превърти едни пари от задния в предния джоб употребявайки легалната активност за узаконяване на нелегално добитите приходи ”, заключи шефът на следствието.
 
Спецпрокуратурата прави претършуване в 12 обекта на територията на Бургаски район, свързани с Миньо Стайков. Общият брой на офиси и пространства, които се ревизират подробно са над 70. Това са както фабриката за незаконни цигари, разрушена преди месец и половина в Карнобат, и свързвана още веднъж с предприемача, по този начин още няколко други предприятия и дъщерни компании. 
 
Досъдебното произвеждане е формирано за пране на пари, данъчни закононарушения и търговия с акцизни артикули без бандерол. Над 10 души, измежду които и Миньо Стайков, са арестувани за 24 часа.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР