Снимка: Канал 3Петима възпитаници на Националната финансова стопанска гимназия в

...
Снимка: Канал 3Петима възпитаници на Националната финансова стопанска гимназия в
Коментари Харесай

Наградиха деветокласници, върнали портфейл с пари и документи

Снимка: " Канал 3 "

Петима ученици на Националната финансова стопанска гимназия в София откриват  портфейл с огромна сума пари и персонални документи,  и вземат решение да го върнат на притежателя му. Днес те бяха наградени от шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов. 

 „ На 11 октомври към 14.00 часа след учебно заведение с моите другари намерихме портфейл в градинката зад образователното заведение. Решихме да постъпим по най-хубавия метод и да стигнем до индивида “, споделя Мартин. Неговият съученик Теодор продължи описа. „ В портфейла открихме огромен брой персонални документи, кредитни и дебитни карти, надзорен ваучър за кола. И доста огромна сума пари “, разясни той.

Друг от деветокласниците – Борислав, посочи, че всички са били единомислещи да върнат откритото.

„ На всеки може да се случи да изгуби нещо значимо или скъпоценно за него. Нашият съученик Мартин реши да отиде до Районното ръководство, тъй като живее покрай него “, добави той. „ На нито един от нас не му мина и за момент през мозъка да вземе част от парите, тъй като не е вярно, съгласно нашите разбирания. Така са ни възпитали “, обоснова решението си Генади, а Виктор е безапелационен, че всеки човек в сходна обстановка би трябвало да направи същото нещо.

„ За нас това не е нещо огромна. Смятаме, че всеки в такава обстановка би трябвало да направи същото и да бъде сигурен, че документите ще стигнат до индивида “, добави той, представен от Агенция " Фокус ". 

Деветокласниците са на мнение, че в такива обстановки би трябвало да се демонстрира човещина. И означават, че с постъпката си учениците желаят да подбуден и останалите жители да вършат положително. Момчетата споделиха, че имат разнообразни фантазии, някои желаят да имат личен бизнес, различен да стане пожарникар, способствуващ за родината си, само че всички от тях желаят да останат да се развиват в България.

Директирът на гимназията Мая Гешева описа, че  е научила за благородното дело от началника на 5-то РПУ комисар Николай Василев, който дружно с част от екипа си е посетил гимназията и е разказал за направеното от момчетата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР