Снимка и видео на змия, която излиза от дупката си,

...
Снимка и видео на змия, която излиза от дупката си,
Коментари Харесай

Змия върху сняг - снимка във Facebook предизвика сериозен смут в мрежата

Снимка и видео на змия, която излиза от дупката си, а на открито има още сняг провокира ужас в мрежата, видя  Plovdiv24.bg.  Meteo Bulgaria разгласява фотография, направена от Мария Димитрова на връх Ком, на която се вижда по какъв начин влечугото умерено седи върху снега. Всички знаем, че змиите обичат слънцето и не е типично да ги забележим да се разхождат върху леда. 

Явно по-високите температури са изкарали змията от леговището ѝ. Много от хората, които разясняват фотографията, обаче не имат вяра на достоверността ѝ. Ето какво споделят:

" Усойницата е пригоден към студа тип, който прекарва зимата в зимен сън. Във Англия зимният сън на мъжките и женските продължава надлежно към 150 и 180 дни, а в Северна Швеция – 8-9 месеца. Там в меки зимни дни те излизат на повърхността, с цел да се припичат, като постоянно даже се придвижват през снега. "

Виждал съм единствено един път (за щастие), лятно време по една планинска пътека, единствено дето тези писатели, дето настояват че не е нападателна, могат да си гледат работата.

 Беше на не повече от 1.5м от мен преди да я видя и беше подготвена да нападна. За благополучие, като видя, че няма да се придвижвам в нейната посока, подви опашка и се прибра. "

Жената, която е направила фотографията споделя, че не е очаквала в снега да види змия, само че очевидно е съумяла да снима тъкмо когато излиза от дупката си от зимен сън.

За всички, които изпитват смут и споделят, че по тази причина не желаят да вървят на планина ето какво споделя мъж:

" Високо в планината са единствено усойниците и вероятно някоя медянка, която е безобидна. Това са 2 от 17 типа змии, срещащи се в България.

А като цяло в планината имате повече късмет да ви затрупа лавина, в сравнение с да ви ухапе усойница. "

Много хора обаче не имат вяра и съгласно тях обявата е монтаж или фотошоп. Все отново има такива, които настояват друго:

" Врачанска снежна пепелянка, рядко срещана у нас. Времето пощури и влечугите

Щъркелите вместо през март, пристигнаха през февруари. Лястовичките идват през април. А в този момент от 20 Март са тука. Дръвчетата рано цъфнаха и към този момент прецъфтяха,

А къде е Април, още го няма. Една късна слана и плод няма да има. "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР