Снимка и източник: eu2018bg.bgИмахме изключително ползотворни дискусии по някои от

...
Снимка и източник: eu2018bg.bgИмахме изключително ползотворни дискусии по някои от
Коментари Харесай

Мигрантският натиск на границата намалял 10 пъти заради дружбата Борисов - Ердоган

Снимка и източник: eu2018bg.bg

Имахме извънредно ползотворни полемики по някои от най-важните тематики за Европейския съюз, като системата за леговище. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев след съвещанието на Съвета " Правосъдие и вътрешни работи " в София, на което беше ръководител.
 

Работата ще продължи с интензивни темпове на експертно равнище. Надявам се, че до края на юни ще успеем да намерим вярната формула и да създадем системата по-ефективна, уточни Радев, написа novini.bg.

Бяха дискутирани нужните гаранции за постигането на тази иницитива и битката с първопричините за миграцията – трафика на хора, контрабандата, също по този начин и нуждата от насърчаване на легалната миграция. Беше дискутирано ефикасното охраняване на външните граници, като за задачата би трябвало да има по-ефективно потребление на потенциала на системата ФРОНТЕКС, предпазен метод и оценка на заканите и усилване на съдействието сред европейските служби и съдействието с трети страни, уточни вътрешният министър.

Много е значим салдото сред страните, които са на външната граница и тези, които са навътре в Европейския съюз. Ние предлагаме промяна на Дъблинското съглашение. Решението би трябвало да бъде взето до края на месец юни. Искаме да не се обръщаме към това, което ни разделя, а да минем по тази пътека, която се споделя. Днес чух положителни думи от страни, които не бяха напълно съгласни с нашите оферти, съобщи Радев.

Европа не може да се оправи сама с миграцията, Европа би трябвало да потърси помощта на третите страни, страните по генезис на мигрантите. Това е мнгоо значимо, с цел да се придвижи процесът напред, разяснява министърът ан вътрешните работи.

Мигрантският напън на българо-турската граница е намалял близо 10 пъти от 2015 година насам. Това преди всичко е поради положителните връзки на нашия министър председател и турския президент Реджеп Ердоган, на второ - поради оградното оборудване и положителната работа на българската полиция и войска, както и поради други аргументи, свързани с миграцията, съобщи Валентин Радев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР