снимка Галъп, БулфотоСред фигурите с най-сериозно доверие в страната е

...
снимка Галъп, БулфотоСред фигурите с най-сериозно доверие в страната е
Коментари Харесай

Галъп: Само Радев е с положителен рейтинг от политиците. Борисов вдига доверие заради коронавируса

снимка " Галъп ", Булфото

Сред фигурите с най-сериозно доверие в страната е Бойко Борисов: 23%. Рейтингът е минусов (-41), само че все пак Борисов приключва и третия си мандат като една от харесваните политически персони у нас. Това в огромна степен се дължи на относително твърдата поддръжка, която ГЕРБ е развила в годините. Това сочи ново проучване на публичното мнение, направено от " Галъп ", представено от.

 

Когато мисли за политика и стопанска система, обществото е сериозно към властта си. Когато обаче мисли за оправянето с вируса, то остава по-скоро благосклонно поради демократичния режим. Това е един от изводите от последното проучване на " Галъп интернешънъл ", извършено сред 22 февруари и 1 март измежду 1008 души.

Румен Радев към този момент няколко години остава с позитивен персонален рейтинг. От известно време насам, той е и единствената такава фигура у нас, регистрират от " Галъп ". Всички други известни политически фигури у нас са с минусов рейтинг. В момента рейтингът на Радев е +24, идентично се движи и институционалният рейтинг на президентството.

Една от фигурите със относително положителни индикатори за доверие е ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева: 17%. При нея недоверието превъзхожда доверието (рейтинг от -51). От организацията обаче разясняват, че това е общоприета обстановка за български политик.

Принос за това имат и ситуационните " добавки " доверие, които министър председателят получи в първия стадий на ковид у нас. Въпреки че те не са повишили доверието към политика Борисов, са помогнали то да не стигне до сериозни равнища след спада през лятото.

Хората от по-малки политически сили имат и по-ниско доверие. И обичайно, другите съперници на дадена партия свидетелстват съмнение по отношение на нейния водач.

Доверието в Националния действен щаб пък се движи дружно с вълните на вируса - когато страхът е висок, и упованието в Щаба е високо. През последния месец 46% декларират, че имат доверие на Щаба, а 35% са на противоположното мнение.

Равносметката от последната година демонстрира, че обобщеният облик на здравните управляващи у нас е по-скоро добър. Вероятно това се дължи на обстоятелството, че те са възприемани като в известна степен отдалечени от политиката.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР