снимка: Филип Морис България Тъй като при бездимните алтернативи няма

...
снимка: Филип Морис България Тъй като при бездимните алтернативи няма
Коментари Харесай

Как иновациите намаляват вредата?

снимка: Филип Морис България

Тъй като при бездимните други възможности няма развой на горене, формираните аерозоли съдържат доста понижени равнища на нездравословните субстанции спрямо тези, открити в цигарения пушек.

Макар и да не са без риск, бездимните артикули, които са научно обосновани и създадени при спазването на всички използвани стандарти за качество, са по-малко нездравословна опция за пълнолетните пушачи, които биха траяли да пушат. Именно това назоваваме понижаване на вредата от тютюна .

Основна роля за понижаване на вредата от тютюна играе точно никотинът

фотография: Филип Морис България

Въз основа на знанието, че никотинът е пристрастяващ, само че не е главната причина за болесттите, свързани с тютюнопушенето, учени задават въпроса дали има метод, по който може да се понижи вредата от използването на тютюневи произведения като се отстрани горенето и цигареният пушек?

фотография: Филип Морис България

Така стартират разработките на артикули с никотин, само че без горене като устройствата за нагряване на тютюн и електронните цигари. Те имат за цел да понижат вредата за пълнолетните пушачи, които другояче биха траяли да пушат.

НАМАЛЯВАНЕ НА ВРЕДАТА ПРИ ШОФИРАНЕТО И АВТОМОБИЛИТЕ

Снимка: iStock by Getty Images
 
Известно е, че нездравословните излъчвания, които отделят колите с бензин или дизел, замърсяват околната среда, само че шофирането е неизбежна част от живота на модерните хора. Ако преминем към електрически коли, можем да понижим доста нездравословните излъчвания от изгарянето на бензин или дизел и по този начин да допринесем за по-малкото замъсяването на въздуха. Това е още един образец за метода за понижаване на вредата .

Благодарение на нововъведенията можем да избегнем редица опасности, свързани с заплахите при шофиране. Като се стартира от защитните колани и въздушните възглавници в колите и и се стигне до системите ABS, ESP, модерните системи за спешно прекъсване, детектори срещу заспиване, системи за следене на налягането в гумите и доста други софтуерни нововъведения, всички те са основани, с цел да се понижи рискът от пътно произшествие. Същият резултат имат и защитните каски, които потвърдено понижават смъртните случаи и тежките пострадвания при катастрофи с мотоциклети или при колоездене.

НАМАЛЯВАНЕ НА ВРЕДАТА ОТ ИЗЛАГАНЕТО НА ОПАСНИ UV СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ

Снимка: iStock by Getty Images

Излагането на UV слънчевите лъчи може да провокира изгаряне и увреждане на кожата и са съществена причина за развиване на рак на кожата и на някои болести на имунната система. Вредните UV слънчеви лъчи съставляват риск, който не може да се отстрани напълно, когато човек е навън, само че излагането на нездравословното им влияние може да се понижи посредством защитни средства, като слънчевите очила и чадърите за слънце, а също по този начин и посредством новаторски, качествени и научно потвърдени слънцезащитни артикули за нашата кожа. Именно това съставлява понижаване на вредата .  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР