Снимка Фейсбук/Васил ПетровПо пътя към завръщането си в професионалния футбол,

...
Снимка Фейсбук/Васил ПетровПо пътя към завръщането си в професионалния футбол,
Коментари Харесай

Васил Петров: Искам Спартак да играе атакуващо и красиво


Снимка Фейсбук/Васил Петров

По пътя към завръщането си в професионалния футбол, Спартак потегли с гръмка победа през пролетта - 4:0 на Шумен. Пред „ Петел “ треньорът на спартаклии Васил Петров даде своето мнение за играта на тима и новите попълнения, разкри какво още имат да усъвършенстват и за какво мачът с Интер ще е във Варна.

- Г-н Петров, прелестен пролетен старт на Спартак. Изразителна победа с безапелационна игра. Като че ли значително всичко ви се получи?

- Да. Доволен съм от първия мач. Доволен съм от метода, по който играха момчетата и че всеки от тях извърши поставените задания. Разбира се, удовлетворен съм и от резултата.

- Добро включване и на запасите. Двама от тях вкараха голове, трети асистира за едно попадение.

- Вече споделих, че задачата ни е да разполагаме с повече равностойни футболисти, с цел да имаме опция в хода на мача да подвигаме равнището си на игра, да ставаме по-ефективни и да не спада темпото.

- Това ли е ще е стилът на Спартак – да се стреми да упражнява надзор върху играта от първата минута, да има топката и когато я загуби, да си я връща по най-бързия метод и да търси настървено голове?

- Откакто съм отпред на клуба, желая да играем атакуващо, тъй като одобрявам красивия и преобладаващ футбол. Искам Спартак да управлява мача, което няма по какъв начин да стане, в случай че топката не е в нас, а когато я изгубим, нашите дейности да не са да се отбраняваме, а да си я върнем.

- Много мощно показване на новите Луго, Сабри и Николай Иванов. Изглеждат изцяло приспособени към тима?

- Да, удовлетворен съм и от тримата. Те се приспособиха бързо към отбора, както и чаках. Пожелавам им да са здрави и съм уверен, че ще демонстрират, че сме създали верен избор с тях.

- Сабри можеше няколко пъти да вкара, само че не съумя. Защо?

- Той имаше огромна предпочитание да означи в дебюта си, само че ще го направи в идващите мачове. Сабри е посочил, че може да осъществя голове в предния си отбор, ще го прави и при нас.

- Какви качества би трябвало да има състезател, с цел да вкара гол, като този на Николай Иванов?

- Николай е грижлив и трудолюбив, не стопира да се движи на терена и този гол пристигна като заплащане за играта му и напъните, които постави. Иначе сходни попадения се вкарват от мислещи и можещи играчи, какъвто безспорно е Николай.

- Какво още желаете да подобрите в играта на тима?

- Да бъдем по-ефективни, да имаме контрола върху играта и да приключваме офанзивите с голове. Но най-важно е да побеждаваме, даже и с 1:0, с цел да осъществим огромната си цел.

- В сряда ще срещнете Интер. По стратегия трябваше да гостувате, само че мачът ще е във Варна. Как се стигна до тази смяна?

- Те ни потърсиха и пожелаха да играем във Варна. Ние нямаше по какъв начин да им откажем. Адмирации за тима на Интер, че желаят да играят на добър терен и да играят футбол, а не да пречат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР