Снимка: Фейсбук/Мая МаноловаУтре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси,

...
Снимка: Фейсбук/Мая МаноловаУтре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси,
Коментари Харесай

Манолова: Искаме оставката на Сачева заради неизплатените пари за малкия бизнес

Снимка: Фейсбук/Мая Манолова

Утре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси, които не са получили поддръжка и деятели на " Изправи се.БГ " ще провеждат събитие пред Министерския съвет, с цел да желаяме оставката на обществения министър.

Имаме сигнали от жители, които не са получили по 24 лева дневно за чиновниците от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас, които ще се включат в събитието.
 
Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова пред медиите в Плевен, където през днешния ден откри офис на организацията.
 
Тя добави, че общественият министър е дала обещание до края на декември 2020 година чиновниците на затворените бизнеси е трябвало да получат 24 лева дневно поддръжка, само че до края на декември утвърдените за помощта са 14 500 по данни на Агенцията по заетостта. Не е ясно какъв брой от хората са получили действително пари. Според данни на работодателски организации са дадени сред 500 хиляди и 1 млн. лева, от обещани 50 млн. лева, изясни Манолова.
 
Основен приоритет на " Изправи се.БГ " е внезапното увеличение на приходите на работещите българи и преизчисляване на пенсиите, зелените дела, проверка на безобразията на 11-годишното ръководство на Борисов. Имаме явен проект за поддръжка на бизнеса и на елементарните жители в изискванията на рецесия. Досега има единствено обещания, а компаниите и хората се оправят който както може, добави Манолова.
 
Затворените бизнеси би трябвало да са подкрепени, милионите да стигнат до хората, а не до приятелския кръг на властта, безапелационна е тя.
 
  " Изправи се.БГ " издига претенденти за кметове за частичните локални избори на 28 февруари. За село Николаево претендент ще е Ваня Орозова, а за село Славовица, община Долна Митрополия - Галя Игнатова. Другата седмица ще представим и претендентът ни за община Мъглиж, област Стара Загора, заяви още Манолова в Плевен.
 
Тази седмица открихме офиси на " Изправи се.БГ " в Петрич, Нови пазар и Плевен. През идната седмица ще открием офиси в Перник и Кюстендил. Към Гражданската платформа не престават да се причисляват цивилен организации. Целта ни е демократичните извънпарламентарни субекти да създадем сериозно болшинство в идващия парламент, сподели още Манолова.
 
Тя добави, че " Изправи се.БГ " има подготвена законодателна рамка, която е в отбрана на зелените дела и на хората против монополите. Имаме явен проект за поддръжка на бизнеса и на хората, изясни ръководителят на Гражданската платформа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР