Снимка: Фейсбук/Алексей НавалниАлексей Навални беше обвинен в създаване на организация

...
Снимка: Фейсбук/Алексей НавалниАлексей Навални беше обвинен в създаване на организация
Коментари Харесай

Следствения комитет на Русия: Навални може да остане още в затвора, ако има ново обвинение срещу него

Снимка: Фейсбук/Алексей Навални

Алексей Навални беше упрекнат в основаване на организация с нестопанска цел, която протяга ръка на личността и нарушава правата на жителите (част 2 от член 239 от Наказателния кодекс на Руската федерация). Това излиза наяве от прессъобщението на Следствения комитет на Русия (СКР). Наказателно дело по това обвиняване е формирано на 29 април против Навални, както и неговите сътрудници Леонид Волков и Иван Жданов.

На 10 август стана известно, че против Волков и Жданов е формирано друго дело. То е за събиране на дарения за екстремистка организация. Волков и Жданов са отвън Русия, Навални е зад решетките. СКР оповестява, че следствието на основаването на организация, която нарушава правата на жителите, продължава. Според следствието Навални основава организация, настояща като задграничен сътрудник, а точно Фонда за битка с корупцията (с решението на Московския градски съд ФБК също е приета за екстремистка организация и е ликвидирана).

„ Навални, Волков, Жданов и други лица проведоха разпространяването на персоналните си страници в Интернет и на страниците на ФБК от името на ръководената от тях организация с нестопанска цел, изявления, съдържащи апели за присъединяване на жители на Руската федерация на некоординирани манифестации през януари тази година. При това Навални по-рано беше съответно осведомен за противозаконния темперамент на плануваните мероприятия “, споделят от СКР.

Делото е формирано на 2 февруари, само че за него стана известно едвам на 29 април, напомня Би Би Си. „ Максималното наказване по повдигнатото обвиняване е три години в колония. В случай на присъда по ново дело, наложеното наказване ще бъде добавено към неизтърпяната част от предишни присъди “, сподели юрист Валерия Ветошкина пред Би Би Си.

В момента по едно и също време против Навални, Волков, Жданов (и други неидентифицирани лица) се водят следствия по няколко наказателни каузи. Включително четири каузи, свързани с дарения, написа в сряда Волков. През лятото структурите на Навални бяха оповестени за екстремистки. Държавната дума забрани на хората, свързани с тях, да вземат участие в избори на всяко равнище. Повечето от сътрудниците на Навални напуснаха Русия. Самият Навални излежава присъда по делото „ Ив Роше “ в колония в Покров (област Владимир).

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР