Снимка: FacebookХиляди протестиращи преминаха през централната част на Лондон вчера

...
Снимка: FacebookХиляди протестиращи преминаха през централната част на Лондон вчера
Коментари Харесай

Огромен протест в Лондон поиска Великобритания да се върне в ЕС

Снимка: Фейсбук
Хиляди протестиращи минаха през централната част на Лондон през вчерашния ден с апел Обединеното кралство да се върне назад към Европейски Съюз, съобщи „ Гардиън “.

На националното шествие за присъединение в събота огромни тълпи от хора минаха от Парк Лейн до площада пред Парламента. Участници в шествието от цяла Англия пътуваха с часове, с цел да участват.

Последната спирка на шествието – градината на Парламентарния площад – беше изпълнена със синьо и жълто, а поддръжниците развяваха флагове на Европейски Съюз и носеха плакати.

На някои от плакатите пишеше: „ Брекзит в никакъв случай нямаше да се получи “, „ За по-ниски сметки #присъединете се към Европейски Съюз “.

„ Чувстваме доста мощно, че обстановката, в която се намираме в този момент, може да се наблюдава непосредствено до референдума от 2016 година, който сякаш беше съвещателен референдум “, споделя Ники Аджибейд, 60-годишна учителка от Уорикшър, участваща в шествието дружно със сестра си.

„ Това не беше резултат със свръхмнозинство. 52 на 48 % не е нещо, с което можеш просто да преобърнеш цялата страна. Вижте къде сме шест години по-късно. Така че доста мощно усещаме, че би трябвало да се сформира рационално държавно управление, да се проведат общи избори в този момент, тъй като тези хора се карат като плъхове в чувал. “

На въпрос за евентуалната опция Борис Джонсън да се кандидатира още веднъж за министър-председател, Аджибейд отговори: „ Ако те си мислят, че Борис Джонсън е отговорът, те не са разбрали въпроса, хайде, това е просто смешно “.

„ Това е засегнатост за нацията. Това е същинска засегнатост за английския народ даже да се загатва името му като вероятен претендент “.

„ Не се тормозя от идването на Борис Джонсън. Мисля, че това би било безусловно брилянтно, тъй като тогава той ще бъде последният гвоздей в ковчега на торите “.

„ Това е народен срам, интернационален посмешище, в това ни трансфораха. “

Протестиращите освиркаха, фотоси на персони, дали своят вот за напускането, като Джонсън, Прити Пател и Найджъл Фараж.

Оливър Джаксън, 26-годишен служащ в склад от Дорсет, съобщи, че е значимо политиците да се вслушат в тези, които желаят да се причислят още веднъж към Европейски Съюз.

Той сподели: „ Трябва да се чуе гласът ни. И изключително по време на целия този безпорядък, не можем да позволим това да бъде пропуснато. Честно казано, най-хубавият метод Обединеното кралство да се върне в правия път е да се причисли още веднъж, най-малкото, към единния пазар, а по-късно и към Европейски Съюз “.

„ Брекзит е бавната гибел, която от години обезкървява Обединеното кралство “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР