Снимка ЕвропарламентътЛоши новини за Турция и амбициите й за ЕС.Брюксел

...
Снимка ЕвропарламентътЛоши новини за Турция и амбициите й за ЕС.Брюксел
Коментари Харесай

ЕС попари Турция: Никога няма да се съгласим Кипър да бъде разделен на две държави

Снимка Европарламентът

Лоши вести за Турция и упоритостите й за Европейски Съюз.

Брюксел в никакъв случай няма да се съгласи с решение на кипърския въпрос посредством образуването на две обособени страни. Това съобщи на конференция в Никозия председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, оповестява ТАСС, представен от news.bg.

За първи път ръководител на Народното събрание на Кипър става жена

" Искам да повторя, че никога в живота си няма да приемем решение на основата на две страни. В това сме безусловно единни и се придържаме твърдо към това мнение ", съобщи тя по отношение на позицията на Европейски Съюз.

По въпроса за различията сред Турция, Гърция и Кипър във връзка с употребата на въглеводородните находища в Източното Средиземноморие, председателката на Европейска комисия уточни, че ако Анкара желае да има положителни връзки с Брюксел, би трябвало да построява съответните положителни връзки и със страните-съседки на Турция, които членуват в съюза.

Фон дер Лайен приказва на взаимна конференция с президента на Кипър Никос Анастасиадис, на която тя показа и признатия от Еврокомисията проект за възобновяване и повишение на устойчивостта на кипърската стопанска система след рецесията, провокирана от пандемията.

Планът на Европейска комисия предвижда финансиране в размер на 1,2 милиарда евро от европейския Фонд за възобновяване. Кипър възнамерява да употребява 41% от средствата в поддръжка на климатичните цели, включително въвеждане на данъчно облагане в поддръжка на опазването на естествената среда, либерализация на пазара на електрическа енергия и подпомагане за енергийната рационализация.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР