Снимка ЕПА/БГНЕСРуският северен флот е изпитал успешно зенитно оръдие, произведено

...
Снимка ЕПА/БГНЕСРуският северен флот е изпитал успешно зенитно оръдие, произведено
Коментари Харесай

Руският северен флот успешно изпита зенитно оръдие от 1927 г.

Снимка ЕПА/БГНЕС
Руският северен флот е изпитал сполучливо зенитно оръдие, създадено през 1927 година, намерено на остров Нова земя, съобщи РИА Новости, представена от Фокус.
Зенитното оръдие, създадено от московския артилерийски цех „ Калинин “ е намерено от военните от Северния флот предходната година по време на учения в архипелага Нова Земя. След доставката му в арсенала е извършен ремонт.
„ На военната база в Североморск бе сполучливо изпитано 76 мм. зенитно оръдие пример 1914/1915 – първото в Русия особено зенитно оръдие, предопределено за огън по въздушни цели “, оповестява Северният флот в свое публично заявление.
„ По време на тестванията бяха осъществени сполучливо пет залпа. Оръдието е доставено на действен доклад на работа в ракетно-артилерийското въоръжение на Северния флот “, написа в известието.

Подразделенията на ракетните войски и артилерията на съветския Южен боен окръг са пристъпили към провеждането на полеви тествания на шест полигона в Северен Кавказ, предава отново РИА Новости.
В ученията вземат участие повече от 3000 военнослужещи и към 250 единици ракетно-артилерийско въоръжение, военна и специфична техника, включително и оперативно-тактически комплекс „ Искандер-М “. Самоходни 152-мм гаубици „ Акация “, „ Гвоздика “, както и реактиви системи за залпов огън „ Град “, „ Торнадо-Г “ и „ Ураган “.
В заключителния стадий на подготовката ще се проведат батарейни, дивизионни и бригадни тактически учения с бойна пукотевица. Според прессекретаря на ЮВО Вадим Астафиев по време на ученията са тествани бойните привички и готовността на артилеристите да извършват задания за огнево проваляне на обектите и живата мощ на условния съперник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР