Снимка EPA/БГНЕСПремиерът на Косово Рамуш Харадинай написа във Фейсбук“, че

...
Снимка EPA/БГНЕСПремиерът на Косово Рамуш Харадинай написа във Фейсбук“, че
Коментари Харесай

САЩ подкрепят създаването на косовска армия, заяви премиерът Рамуш Харадинай

Снимка EPA/БГНЕС
Премиерът на Косово Рамуш Харадинай написа във „ Facebook “, че е имал значима среща с американския посланик Матю Палмър, на която са разискали интензификацията на събитията в най-младата балканска страна, написа основаното в Прищина албанско електронно издание Gazeta Express, представено от Фокус.
„ Имах значима среща с шефа на Департамента по въпросите на Южна и Централна Европа на Държавния департамент на Съединени американски щати за интензификацията на събитията към Косово свързани с нормализацията на връзките със Сърбия, визовата либерализация и новата динамичност в Евроатлантическата вероятност на нашата страна “, съобщи Харадинай.
Косовският министър председател съобщи, че Съединени американски щати стоят зад Косово във всичките му старания за създаване на страна, както и че Вашингтон поддържа трансформирането на Косовските сили за сигурност в войска. „ Косово има шанса да има Съединени американски щати като стратегически съдружник и най-доверен собствен сътрудник “, написа Харадинай. Американският посланик посети Прищина в петък, един ден след визитата си в Белград, където се срещна с представители на сръбската власт, в това число президента на страната Александър Вучич.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР