Снимка: el.ru БНРРуски журналист, писал за тайната армия“ на Москва

...
Снимка: el.ru БНРРуски журналист, писал за тайната армия“ на Москва
Коментари Харесай

Руски журналист, писал за тайната армия на Москва в Сирия, починал след падане от 5-ия етаж

Снимка: el.ru БНР
Руски публицист, писал за „ тайната войска “ на Москва в Сирия, умря след рухване от балкона от вкъщи си на 5-ия етаж. Следователи оповестиха през днешния ден, че не считат гибелта му за съмнителна, оповестява Франс прес, представена от БНР..

Максим Бородин паднал в четвъртък от жилището си в Екатеринбург – огромен град в региона на планината Урал, и умря в болница в неделя.

Той работеше за новинарския уебсайт „ Новий ден “ и наскоро писа за гибелта на наемници от така наречен " Група Вагнер " – частна войска, употребена от Москва в Сирия.

„ Няма учредения за започване на следствие “, съобщили от локалния филиал на Следствения комитет пред ТАСС. „ Разгледани са няколко версии, в това число за трагичен случай, като няма признаци за осъществено закононарушение “, добавили от съветското ФБР.

Руски медии цитират полицията, че вратата на жилището била заключена от вътрешната страна.

В отговор на питане от Агенция Франс Прес, от локалния филиал на Следствения комитет декларирали, че няма да разясняват случая пред непознати медии, прибавя Националното радио.

Но представителят за свободата на медиите в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) Арлем Дезир съобщи, че гибелта на Бородин провокира „ съществено безпокойствие “. „ Призовавам управляващите за бързо и подробно следствие “, написа той през днешния ден в Туитър, прибавя БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР