Снимка: dnews.bg Между наука, изкуство, дигитални решения и екология, мода

...
Снимка: dnews.bg Между наука, изкуство, дигитални решения и екология, мода
Коментари Харесай

Европейската нощ на учените в Пловдив съчетава наука, изкуство, дигитални решения, екология, мода, живопис


Снимка: dnews.bg

Между просвета, изкуство, цифрови решения и екология, мода и живопис, са пресечните точки в събитията от Европейската нощ на учените в Пловдив, които стартират през днешния ден и ще продължат до 27 септември. Пловдив е един от 5-те български градове, измежду които са още София, Бургас, Стара Загора и Русе, включващ се в кулминационната точка на събитието. Надсловът на плана за шеста поредна година е „ Учените в триъгълника на знанието ".

В „ Европейската нощ на учените града на тепетата " се включват Центъра по растителна систематична биология и биотехнология, където виртуално и действително кръгла маса под надпис: „ Зелената договорка - хоризонти за просвета ще показа опциите за кариерно развиване на откриватели. Академията за музикално танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев " ще се причисли и за следващ път ще се включи в събитията, свързани с Европейската нощ на учените в Пловдив.

В програмата на е включено стилното ревю на студенти, като ще бъдат показани модели, направени от екологични материали. Доц. Петя Бъркалова ще показа книгата с интервютата „ Пловдив и смислоносците. 10 истории за принадлежност ". Книгата е диалог с учени и академични преподаватели, с хора на науката, изкуството и образованието, които са носители на премия „ Пловдив ".

В това шесто подред издание, журналистката Ваня Драганова беседва с тях, тъй като те знаят какво е влияние и самопризнание, само че в същото време са „ бойци на ориста ", които носят академичното кредо като адмиралски скиптър „ в раницата си ". Те са вдъхновяващи персони, които са спечелили стотици хора, тъй като се интересуват от истината, хубостта и положителното.

На 25 септември са планувани събития и в „ Артклас Център " - Пловдив. Те включват: награждаване на спечелилите от Фотоконкурса „ Науката в учебно заведение ", креативно ателие по изобразяване с деца от 4 до 8 години, както и креативно ателие за възрастни. Асоциацията за кариерно развиване предлага възпитаници, студенти и посетители да дискутират по проблемите на науката и изкуството в изискванията на рецесия и новите благоприятни условия, които се разкриват пред хората на изкуството. Темата на полемиката е: „ Пресечните точки на науката и изкуството ". Европейската нощ на учените 2021 година в Пловдив ще завърши на 27 септември в Националната художествена гимназия „ Цанко Лавренов " с галерия на 15 произведения живопис на възпитаници от гимназията под надпис „ Градски хоризонти ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР