Снимка БулфотоЗеметресение с магнитуд 6 по Рихтер бе регистрирано днес

...
Снимка БулфотоЗеметресение с магнитуд 6 по Рихтер бе регистрирано днес
Коментари Харесай

Извънредно! 6,5 по Рихтер удари Турция: Има затрупани хора в Денизли. Много срутени сгради

Снимка Булфото

Земетресение с магнитуд 6 по Рихтер бе записано през днешния ден в югозападния турски окръг Денизли, оповестиха турски малките екрани, като се базират на турската държавна Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД). По данни на сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул трусът е бил с магнитуд 6,5 по Рихтер, заяви trafficnews.bg .

Според информация на телевизия НТВ при труса са се срутили редица здания, в които имало хора. Спасителни екипи са подхванали интервенция за избавяне на затрупаните под отломките. Спасителите са извадили някои хора, които са приети в болница. Епицентърът на земетресението, станало в 14.25 ч., е бил в региона на град Бозкурт.

Трусът е бил на дълбочина 7,09 километра. Шест минути по-рано в Бозкурт е било записано земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер, осведоми АФАД. Трусът е бил на дълбочина 17,79 километра. Земетресенията са провокирали мощна суматоха измежду популацията. Кметът на град Бозкурт Бирсен Челик уточни пред телевизия НТВ, че към този момент няма информация за починали хора, само че има ранени. Трусовете са били усетени в южните окръзи Анталия, Бурдур и Ъспарта. Както " 24 часа " писа, по-рано през днешния ден земетресение разклати Измир и региона. Първоначално бе обявено, че трусът е с магнитуд 4,8 по Рихтер, само че сеизмологичният център направи промяна и разгласи, че силата на земетресението е била 5,8 по Рихтер.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР