Снимка БулфотоЗабраната за пътуване с цел туризъм в България ще

...
Снимка БулфотоЗабраната за пътуване с цел туризъм в България ще
Коментари Харесай

Забраната за туристически пътувания ще отпадне на 13 май

Снимка Булфото

Забраната за пътешестване за туризъм в България ще отпадне на 13 май. Това заяви министър Николина Ангелкова, представена от " Нова телевизия ". Заповедта бе издадена на 17 март с годност до 13 април с претекста, че не може да се разчита единствено на положителната воля, с цел да се прекратят пътуванията болести болестта с ковид. Преди да изтече, възбраната бе удължена за времето на изключителното състояние, което изтича на 13 май.

" От 13 май с отпадане на изключителното състояние ще отпадне и моята заповед, която не разрешава реализирането на пътувания за туризъм. С оглед на това, че сме дали опция и на заведенията за хранене, и заведенията, които имат открити тераси и площи, да работят. Ще имат опция да работят и всички места за настаняване, главно къщите за посетители, дребни хотели, които дават отговор на рестриктивните мерки и на условията ", изясни министърът на туризма.

Концесионерите на плажове ще получат обезщетения от страната, с цел да не събират такси за чадъри и шезлонги това лято, афишира още Ангелкова. Някои от тях обаче не желаят да пуснат плажните такъми гратис и упорстват за разговор и ясни критерии по какъв начин да одобряват летовници, добави тя.

" Това, което сме предложили, предвид на характерността на всеки един плаж и по тази причина, че всеки е със личната си специфичност, сме дали правна опция концесионерите или наемателите да могат да получат до 100% опрощаване на своето концесионно заплащане. Само обаче в случай че предложат безвъзмездни плажни такъми ", изяснява тя.

Тези, които желаят да имат опция за понижение на концесионното заплащане, да вземем за пример на 50% или 20%, наложително би трябвало да понижат реципрочно цените на плажните такъми, посочи още Ангелкова.

По-рано през днешния ден водачът на НФСБ и сътрудник в ръководещата коалиция предложи с 50% понижение на концесионната такса за плажовете. То е записано във импортиран в Народното събрание от НФСБ законопроект за промени в закона за изключителното състояние, в който се плануват обезщетения за концесионерите на плажовете, когато бъдат отстранени цените на чадърите и шезлонгите. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР