Снимка: БулфотоЯнаки Стоилов е спряган за правосъден министър в служебното

...
Снимка: БулфотоЯнаки Стоилов е спряган за правосъден министър в служебното
Коментари Харесай

OFFnews: Янаки Стоилов става правосъден министър в служебното правителство на Радев

Снимка: Булфото

Янаки Стоилов е спряган за правосъден министър в служебното държавно управление на Румен Радев, което се чака да бъде оповестено през днешния ден, оповестява OFFnews.

 

Вероятно Стефан Янев, секретар по сигурност и защита на президента, ще оглави служебния кабинет. Янев беше вицепремиер и министър на защитата и в служебно държавно управление на Огнян Герджиков, назначено от Радев през януари 2017 година.

За министър на защитата в този момент е поканен някогашният боен министър от тройната коалиция Николай Цонев. С избора му Радев залага на познато лице, обичано от военните, защото по негово време са стартирани няколко обществени стратегии. Освен това президентът ще избяга от упованието да сформира кабинет на " зелените чорапи ". През 2010 година Николай Цонев бе показно задържан от прокурор Роман Василев при изписването му от клиниката по УНГ във ВМА-София, а запис от ареста бе публикуван обществено. Той бе разследван за подписване на неизгодна договорка за създаване на оптичен кабел - така наречен " Странджа 2 ". След като не бе наказан, получи 108 000 лв. обезщетение за унизителния арест.

Здравното министерство евентуално ще поеме някогашният шеф на НЗОК доктор Дечо Дечев. Според други източници поста може да заеме водещият пулмолог проф. Коста Костов, който беше водач на различния на НОЩ Медицински щаб.

Социален министър става Гълъб Донев - министър на труда и обществената политика в служебното държавно управление на Огнян Герджиков, в този момент секретар по обществена политика и опазване на здравето на президента Румен Радев.

За външен министър е била поканена Деница Златева - специалист по европейски въпроси, член на управлението на Българска социалистическа партия и вицепремиер в кабинета " Герджиков ". Според източници от " Позитано " 20 тя към този момент е образувала екипа си. Според други обаче Корнелия Нинова е спряла това предопределение.

Според източници на OFFNews правосъдното министерство сигурно се поема от Янаки Стоилов, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

Проф. Николай Денков от Софийския университет е спряган за министър на образованието. Според други източници обаче той е отказал назначението.

Държавният глава бе показал 11 май като най-ранна допустима дата за декрет за служебно държавно управление и сподели, че съставът му ще бъде уравновесен.

„ Служебното държавно управление има доста дребен времеви мандат, упованията към него са големи, отговорностите са огромни, и то е въпрос на баланс, да се откри най-хубавият екип, който да съчетае по най-благоприятен метод, тъй че да извърши тая сложна задача “, съобщи президентът.

Това ще бъде 6-ият длъжностен кабинет в най-новата ни история и втори за президентския мандат на Радев.

С различен декрет президентът ще разпусне 45-ото Народно заседание и ще насрочи парламентарни избори. Президентът на няколко път съобщи, че предварителният избор ще бъде на 11 юли.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР