Снимка БулфотоВсички знаят, че анакондата е най-голямата змия в света.

...
Снимка БулфотоВсички знаят, че анакондата е най-голямата змия в света.
Коментари Харесай

Огромна змия, по-голяма от анаконда, живеела в Сибир, очакват я скоро да излезе на лов

Снимка Булфото

Всички знаят, че анакондата е най-голямата змия в света. Има обаче малобройни племена в Сибир, съгласно които в техните краища се въди голяма змия-чудовище, която е доста по-голяма и непредвидима в своето държание, също така има хипнотизаторски и свръхестествени качества, пишат съветски медии, представени от Блиц.



В предишното е имало много очевидци, които са виждали тази сибирска змия. Например, немският историк от ХVIII век Герхард Фридрих Милер в своята книга " Описание на Сибирското царство ", загатва за среща с локален гражданин, който по знамение се избавил от тази чудовищна змия, която имала златист цвят и голяма глава. По думите на избавилия се, всичките му другари били погубени от това загадъчно страшилище и единствено той съумял да избегне тази страшна орис.

Огромната сибирска змия била срещана и в Урал, както в предишното, по този начин и в днешни дни и всеки роман за сходна среща е съпроводен от фантастични детайлности. Например в Сведрловска област през 2001 година видели змия с дължина 8-9 метра, доста наподобяваща на гигантска анаконда.

А племето манси, живеещо в Тюменска област, са уверени, че змии-чудовища населяват дъното на няколко езера, заравяйки се в тинята. По тази причина манси плават с лодките си доста деликатно, стараейки се да не подвигат звук с веслата, с цел да не разбудят дремещото страшилище. 

Манси описват също по този начин, че змията с големи размери скоро ще излезе на открито на лов. Аборигените не кацват по кое време ще се случи това, а също по този начин и не е изключително ясно къде в големия Сибир ще се случи това. Или може такива змии да има доста? Все отново този мистериозен и малко изследван край - Сибир, още крие всевъзможни чудеса, някои от които не се поддават на логическо пояснение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР