Снимка: БулфотоВицепремиерът Томислав Дончев обяви какво обмисля да предприеме правителството

...
Снимка: БулфотоВицепремиерът Томислав Дончев обяви какво обмисля да предприеме правителството
Коментари Харесай

Дончев: Правителството е в готовност да прилага по-строги мерки, но засега не се налага

Снимка: Булфото

Вицепремиерът Томислав Дончев разгласи какво обмисля да предприеме държавното управление в битката с разпространяването на ковид.

Правителството е в подготвеност да ползва по-строги ограничения. Но към този момент това не се постанова. Фокусът би трябвало да е върху спазването на сегашните ограничения - какъв е смисълът от по-строги, в случай че тези сега не се съблюдават изцяло. Това разяснява вицепремиерът Томислав Дончев в изявление за БНР. КПП-та са разумни, когато болестта е съсредоточено единствено в един регион и имаме безусловно чисти региони, уточни Томислав Дончев, написа standartnews.com.

 „ Здравната ни система е доста по-подготвена за справяне с ковид. Сега изкуството е да се движим по ръба на бръснача, т.е. да бъдат предприемани съответни ограничения, които да не разрешават агресия на епидемията и в това време да не задушват стопанската система и хората да живеят относително обикновено. България е на 17-о място във връзка с заболеваемостта и на 10-о по смъртност в Европейски Съюз ”, сподели още вицепремиерът. Той разяснява и проектобюджета за 2021 година

Политически заяждания без главния. Нима страната би трябвало да избяга от главната си функционалност да оказва помощ на засегнатите поради това, че идват избори. Ние се отнасяме отговорно към държавния бюджет, мислейки за идващото държавно управление, което и да е то. За страдание, във времената на рецесия вместо да се смирим, да търсим консенсус, се получава противоположното. Много от рецензиите към нас са даже несъответстващи, съобщи Дончев. По думите му евентуално България ще бъде страната с най-нисък недостиг от всички членки в Европейския съюз. „ Между първо и второ четене съществени промени в бюджета са прекомерно малко вероятни. Това би развалило концептуалния корпус на бюджета... Сепаративното четене на бюджета не дава общата картина, разяснява вицето.

Дончев акцентира, че Националният проект за възобновяване и резистентност е извънредно значим инструмент: „ Финансирането е малко над 12 милиарда лв., само че то е част от 50 милиарда лв., които ще са налични до 2030 година. Когато разясняваме проекта, би трябвало да го имаме в едно с оперативните стратегии, с Фонда за обективен преход. Това е един комплекс от ограничения, очакван да се осъществя в целокупност “.

„ Мислейки за капиталовите цели, сме включвали като основание – инвестиция, направена от проекта, до какви нови вложения ще докара. Част от ограниченията имат подобен резултат, да вземем за пример, при построяването на цифровите автомагистрали. Искам да чуя всяко мнение, всяка градивна рецензия. Всяка рекомендация извън я одобрявам, тъй като по този начин проектът ще бъде модернизиран “, добави Томислав Дончев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР