Снимка: БулфотоВицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна

...
Снимка: БулфотоВицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва в среща на външните министри на ЕС в Берлин

Снимка: Булфото

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева дойде на летище " Тегел " в Берлин. Тя ще взе участие в неофициална среща на външните министри от Европейски Съюз във формат " Гимних " на 27-28 август 2020 година във Федерална република Германия, оповестява Българска национална телевизия.

Двудневният конгрес е първата присъствена среща в границите на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще стартира с работен обяд на външните министри с техния нов сътрудник от Държавата Израел Габи Ашкенази.

През първия ден са планувани и две работни сесии, по време на които първите дипломати ще обсъдят обстановката в Беларус, както и връзките на Европейски Съюз с Турция с акцент върху обстановката в Източното Средиземноморие.

На 28 август външните министри ще създадат обзор на връзките ЕС-Русия и ще обсъдят геополитическите последствия от COVID-19 и стратегическия отговор на Европейски Съюз.

Очаква се първите дипломати да дискутират и други настоящи въпроси от интернационалния дневен ред.

Неформалната среща на външните министри от Европейски Съюз във формат „ Гимних " е под председателството на Върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и по традиция се организира в страната, ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР