снимка: Булфотовидео: Нова твКонституционният съд ще заседава за разпоредбите на

...
снимка: Булфотовидео: Нова твКонституционният съд ще заседава за разпоредбите на
Коментари Харесай

Решава се на 23 март: Няма да ти вземат книжката при неплатена глоба

снимка: Булфото

видео: Нова тв

Конституционният съд ще заседава за наредбите на 23 март.

Ето какво може да с епромени:

Отнемането на книжката и прекъсването на колата от придвижване поради неплатени санкции нарушава съществени човешки права, реши Върховният административен съд

Ето за какъв случай споделя nova.bg.

Роберто е измежду хилядите водачи, останали без брошура поради неплатена санкция от КАТ. В неговия случай – за 20 лв.. „ Нарушението, за което беше ми формиран фиш, мисля, че беше за лампичка, която е развалена, която не осветява номера на автомобила ”, споделя Роберто Методиев.

На автомагистрала „ Струма ” бил спрян за рутинна инспекция и служителите на реда му предложили да заплати фиша онлайн, с цел да не се постанова да му лишават правото да продължи по пътя си. „ Проблемът беше, че е предоставена опция за заплащане, само че когато се стига до заплащане, не приема никакви карти, т.е. отхвърля картата ”, спомня си той.  Така останал без брошура за 20 дни.

Заради сходни проблеми, както и поради решението да се взимат книжки и смъкват номера и на граничните пунктове, е заведено дело пред Конституционния съд. Инициатор е омбудсманът Диана Ковачева.

„ Не е задоволително и не е възможно за неплатени санкции, което единствено по себе си не е нарушаване или закононарушение, да се подхващат насилствени административни ограничения ”, показва омбудсманът Дияна Ковачева.

„ Не се отразява заплащането, което значи, че имате два избора – или да платите още веднъж, или пък да носите със себе си, във всеки един миг, документа за платена санкция, което в действителност считам, че е недопустимо ”, безапелационна е омбудсманът.

Конституционният съд ще заседава за наредбите на 23 март. И преди този момент обаче при обжалване на наложена насилствена административна мярка, съдът би отменил наказването, считат адвокати, написа nova.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР