снимка: БулфотоВ петък се очаква съществено затопляне.През нощта по-значителна облачност

...
снимка: БулфотоВ петък се очаква съществено затопляне.През нощта по-значителна облачност
Коментари Харесай

Дъжд на много места тази нощ

снимка: Булфото

В петък се чака значително стопляне.

През нощта по-значителна облачност и валежи от дъжд ще има основно в югоизточната половина от страната, където ще остане и прохладно. В планинските региони дъждът ще се примесва със сняг.

Минималните температури на следващия ден ще са сред 0° и 5°, а оптималните - сред 12° и 17°, на морския бряг от 9° до 12°.

Още сутринта облачността ще стартира да понижава, най-късно по Южното Черноморие, където към момента е допустимо да превалява дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър.

Предимно слънчево ще е времето в планините. По-значителна облачност ще има в утринните часове, на обособени места със слаб снеговалеж. Ще е прохладно, ше духа до сдържан, по високите елементи - мощен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва.

В петък се чака значително стопляне, само че след слънчевото начало на деня, в доста региони ще има дъжд и гръмотевици. След краткотрайно понижение на облачността, в събота още веднъж ще има превалявания и гръмотевици.

Ще вали и в неделя, като с продължаващото захлаждане, вечерта тук-там във високите полета на Западна България, а през нощта против в понеделник и в Предбалкана, е допустимо дъждът да се примесва със сняг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР