снимка: БулфотоВ изборния ден в големите секции избирателите ще имат

...
снимка: БулфотоВ изборния ден в големите секции избирателите ще имат
Коментари Харесай

До дни у нас идват първите машини за гласуване

снимка: Булфото

В изборния ден в огромните секции гласоподавателите ще имат право да решат по какъв начин да подадат своя глас - с обичайна хартиена бюлетина или машинно.

 

Ще се пазят в държавен склад под защита от Министерство на вътрешните работи

Първата партида от машините, с които ще се гласоподава на парламентарните избори на 4 април, се чака да дойде в сряда.

Според офертата на “Сиела Норма ”, която завоюва оповестената от ЦИК процедура за покупка на 9600 машини за гласоподаване, на 10 февруари 300 от устройствата към този момент ще са в България. Следващата пратка би трябвало да пристигна до края на месеца, като се чака тя да е от още 5700 машини. Третата и последна пратка би трябвало да е налична при започване на март, предава .

На съвещание в петък вечерта ЦИК одобри показаната от “Сиела Норма ”

парична гаранция,

издадена от

ирландска банка.

Документът беше

последната

спънка

пред сключването на контракта за доставката на машините за гласоподаване. Първо документът се забави, а след това се оказа, че не е преведен от лицензиран преводач. Затова ЦИК разпореди превода на компания, с която има контракт.

Според Изборния кодекс на парламентарните избори на 4 април машинно гласоподаване би трябвало да бъде обезпечено в огромните секции в страната с над 300 гласоподаватели.

Машините костват близо 36 млн. лева без Данък добавена стойност. Офертата на “Сиела Норма ” бе с 1000 лева по-ниска от тази на “Лекс. БГ ”, които предложиха да доставят устройствата на оптималната позволена цена, избрана от ЦИК - 36 млн. лева без Данък добавена стойност.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР