Снимка БулфотоВ четвъртък от юг-югозапад валежите отново ще се активизират,

...
Снимка БулфотоВ четвъртък от юг-югозапад валежите отново ще се активизират,
Коментари Харесай

Прогнозата на синоптиците за днес е плашеща и вече е факт! Пороите продължават с пълна сила

Снимка Булфото

В четвъртък от юг-югозапад преваляванията още веднъж ще се засилват, ще обзет страната и още веднъж на доста места ще са обилни по количество, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките. Предвиждането им към този момент е реалност, тъй като в София и на други места в страната вали часове наред, написа Блиц.

Ще продължи да духа до сдържан вятър от изток-североизток. Ще се задържи хладно за края на юни с оптимални температури сред 20° и 25°, под 20° ще останат в регионите с по-значителни превалявания.



Над Черноморието ще е най-вече облачно с превалявания, тук-там обилни, съпроводени и с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха и на морската вода 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно и дъждовно. На доста места преваляванията ще са обилни, основно в Рило-Родопската област, съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – към 14°, на 2000 метра – към 9°

През нощта против петък, основно в западната половина от страната преваляванията ще продължат, като обилни ще бъдат в Северозападна България. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за юни.

Оранжев кодзa интeнзивни вaлeжи и гpъмoтeвици e oбявeн зa 28 юни в цялaтa cтpaнa, c изĸлючeниe нa oблacт Bидин, ĸъдeтo e в cилa жълт ĸoд. B пo-гoлямaтa чacт oт oблacтитe ce oчaĸвaт и гpъмoтeвични бypи.



В петък още веднъж ще има валежи от дъжд съвсем в цялата страна, температурите ще бъдат към 20 градуса. В събота температурите ще стартират едва да се покачват, само че още веднъж ще има превалявания и гръмотевични стихии най-вече в Централна и Източна България.

На 1 юли се чака преваляванията на всички места да спрат. Ще бъде слънчево и последователно ще се затопля.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР