Снимка БулфотоУчени от град Томск установиха, че комарите са привличани

...
Снимка БулфотоУчени от град Томск установиха, че комарите са привличани
Коментари Харесай

Ето коя е любимата кръвна група на комарите

Снимка Булфото

Учени от град Томск откриха, че комарите са привличани друго съгласно кръвната група на хората и за тях най-вкусна е нулевата, съобщава БТА.

Изследователи от Сибирския държавен медицински университет установили, че кръвопиещите инсекти кацат на кожата на хората с нулева кръвна група два пъти по-често, спрямо тези от група А.

Съществуват и други фактори, заради които комарите се насочват безпогрешно към " най-вкусния " за тях човек в тълпата. Колкото по-високо е равнището на метаболизма на даден субект, толкоз повече въглероден двуокис той изпуска в околната среда. Това го прави прелъстителен за комара, защото този газ ориентира насекомото при търсене на храна. Поради тази причина комар е по-вероятно да ухапе възрастен човек, а не дете, бременни дами, хора с висок показател на телесна маса, както и извършващите по-тежък физически труд.

Изследователите открили, че инсектите бързо се приспособяват и стават устойчиви на най-разпространените средства за отбрана, които използваме против тях. Поради тази причина доста от аерозолните репеленти към този момент не са ефикасни. Най-сигурен все още е ултразвукът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР