снимка БулфотоЦената на парното скача с над 16%.Комисията за енергийно

...
снимка БулфотоЦената на парното скача с над 16%.Комисията за енергийно
Коментари Харесай

Цената на парното скача с поне 16%

снимка Булфото

Цената на парното скача с над 16%.

Комисията за енергийно и водно контролиране публично утвърди по-високата цена на природния газ от 1 юли в размер на 49,94 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Това оповестиха от пресцентъра на КЕВР. 

Увеличената цена на природния газ за месец юли е вследствие на продължаващото повишаване на цените на интернационалните газови пазари.

Средното нарастване на цената на топлинната сила е 16,23 %, съобщи bgonair.bg.

КЕВР дефинира и окончателните цени на тока за новия регулаторен интервал 1.07.2021 - 30.06.2022 година След отчитане на всички ценообразуващи детайли и при използване на методиката за ценообразуване, среднопретегленото нарастване на цената на електрическата енергия за потребителите на контролиран пазар за цялата страна е 4,40%.

За битовите клиенти на  " ЧЕЗ Електро България " АД крайната цена на електрическата енергия нараства с 5,57 %, за клиентите на  " ЕВН България Електроснабдяване “ EАД - с 3,74 %, за клиентите на " ЕНЕРГО-ПРО Продажби "  - с 3,51 %, за  " ЕСП Златни Пясъци “ ООД – с 8,31 %.

В тези цени са включени цената на електрическата енергия, цените за мрежовите услуги и цената " обвързване към обществото ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР