Снимка: БулфотоТелевизия „Евроком“ изпрати въпроси, свързани с лиценза на българска

...
Снимка: БулфотоТелевизия „Евроком“ изпрати въпроси, свързани с лиценза на българска
Коментари Харесай

ЛЕЧЕВА ОТГОВОРИ: Има ли политически пристрастия относно лиценза за шахматна федерация?

Снимка: Булфото

Телевизия „ Евроком “ изпрати въпроси, свързани с лиценза на българска федерация, която да управлява спорта шахмат и да показва страната на международната сцена към Министерски съвет на Република България и Министерството на младежта и спорта.

Ето какво дадоха отговор от Министерството на спорта на Телевизия Евроком:

По т. 1 и 2

Всички процедури по инспекция на претендентите за лиценз са предоставени на съответната комисия към Министерството на младежта и спорта, която ще прегледа деликатно цялата налична документи, обстоятелства и условия би трябвало да вземат решение, спазвайки закона и правилниците.

По т. 3

На 18 август 2022 година министърът на младежта и спорта Весела Лечева одобри националния тим по шахмат за дами в състав Нургюл Салимова, Гергана Пейчева, Белослава Кръстева, Габриела Антова и Виктория Радева, който се завърна от олимпиада в Ченай, Индия. Срещата беше отразена и доби гласност посредством пресцентъра на ММС. По време на срещата с шахматистките беше коментирано само тяхното присъединяване на шампионата в Индия, както и идното тогава Европейско състезание. Не са засягани други тематики или въпроси, касаещи лиценза на федерацията и нейното управление. Със срещата си министър Лечева сподели почитание към напъните и триумфите на състезателите. Те нямат нито партийна принадлежност, нито могат да бъдат монополизирани от обособени ръководители. Успехът е на целия български спорт.

По т. 4

Министър Весела Лечева е член на Българска социалистическа партия, факт, който е прочут от години. По данни от последните вътрешни избори в Българска социалистическа партия членуват над 80 000 души. В ролята си на министър на младежта и спорта Весела Лечева няма политически пристрасти, като това беше оповестено още в първия ден от мандата й като длъжностен министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР