Снимка: БулфотоСпоред официална прогноза на Министерство на финансите за следващите

...
Снимка: БулфотоСпоред официална прогноза на Министерство на финансите за следващите
Коментари Харесай

Икономист: Нарастват пазарът на труда, заплатите и пенсиите

Снимка: Булфото

Според публична прогноза на Министерство на финансите за идващите три години, растежът на българската стопанска система ще остане сред 3 – 3,5%, движен най-вече от потреблението. Инфлацията също няма да надвиши притесняващи проценти.

Това съобщи икономистът Петър Ганев в границите на провеждащия се сега Български стопански конгрес, осведоми БНР.

„ Това, което ни измъкна от предходната рецесия, беше износът. Сега фокусът е върху потреблението, разбираемо, в това число вътрешно ползване, рекордна претовареност. Все още нараства пазарът на труда и като брой заети, растеж на заплати, растеж на пенсии. Всичко това поддържа търсенето. Инфлацията – също много консервативна прогноза към 2 или над 2% в идващите 2-3 години. Да, не сме покрай някакви огромни инфлации от 7-8% “, разяснява Ганев. 

Тази година Българският стопански конгрес е отдаден на вероятностите пред дребния бизнес за 2020 година. Събитието се организира с поддръжката на Представителството на Европейската комисия в България. 

Като лектори във форума са поканени специалисти в областта на макроикономиката, финансите, човешките запаси и осведомителните технологии. Част от форума е отдаден на Индустрия 4.0, изкуствен интелект и новите специалности.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР