Снимка БулфотоСлед като наскоро Воля се превърна в златен пръст

...
Снимка БулфотоСлед като наскоро Воля се превърна в златен пръст
Коментари Харесай

Обрат: Веселин Марешки вече подкрепя правителството

Снимка Булфото

След като неотдавна „ Воля ” се трансформира в „ златен пръст ” за превъзмогване на президентско несъгласие, партията на Веселин Марешки е на път да премине непосредствено в поддръжка на властта.
Това стана ясно при гласуването на първо четене на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2018 година, написа Флагман.бг.

От „ Воля ” бяха " за " финансовата рамка, с което дадоха знакова поддръжка за държавното управление. Както е известно, гласуването на бюджета се смята за главен симптом за това кой поддържа ръководството и кой е в съпротива.

Предстои да бъде гласувана финансовата рамка и за Държавното публично обезпечаване за 2018 година

Днес от „ Воля ” никой не взе отношение по тематиката за бюджета на НЗОК. Шест от депутатите им обаче участваха в гласуването – всички „ за ”, дружно с ГЕРБ, „ Обединени патриоти ” и „ самостоятелния ” Ангел Исаев.
Единно „ срещу ” гласоподаваха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
Така законопроектът мина на първо четене със 125 „ за ” и 88 „ срещу ”.



Когато на таблото бе изписан вотът на депутатите от „ Воля ”, колегите им от Българска социалистическа партия започнаха да ги гледат въпросително. Гласуването може да се смята за изненада, така като Веселин Марешки през септември с откриването на новия парламентарен сезон сподели, че държавното управление би трябвало да си върви и следва да има избор на съмнение.
Това кореспондираше с държанието му в предните месеци – водачът на „ Воля ” се изявяваше като по-радикална съпротива даже от Българска социалистическа партия.

През последните седмици обаче обратът е забележим. Първо „ Воля ” поддържа на трето четене измененията в Закона за защитата и въоръжените сили след ветото на президента. Това стана след прегласуване, защото в началото ръководещите не съумяха да съберат нужните 121 гласа.
Днес от „ Воля ” поддържаха и бюджета на НЗОК.

Депутат от ръководещите разяснява пред „ Флагман ”, че Веселин Марешки е обвиняем и по тази причина евентуално е решил да обърне позицията си и да поддържа властта.

Самият Марешки през последните седмици не се е появявал в Народното събрание. Неофициално народен представител от партията му обаче съобщи пред „ Флагман ”, че водачът е дал инструкции по какъв начин да се гласоподава.
За обрата на „ Воля ” си имало „ избрани аргументи, които не са за коментар ”. Засега още не било ясно дали ще бъде подсилен държавният бюджет, само че това евентуално ще се случи, даде да се разбере депутатът от групировката.

Гласуването се чака да е в четвъртък. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР