Снимка БулфотоСключването на търговска сделка за Брекзит между Европейския съюз

...
Снимка БулфотоСключването на търговска сделка за Брекзит между Европейския съюз
Коментари Харесай

Борис Джонсън към държавите в ЕС: Ще бъдете наши приятели и съюзници

Снимка Булфото

Сключването на комерсиална договорка за Брекзит сред Европейския съюз и Англия несъмнено е новината на деня. Не закъсня и първият коментар на Борис Джонсън. Премиерът на Обединеното кралство разкри какво чака след постигнатото комерсиално съглашение.

Британският парламент ще гласоподава постигнатото комерсиално съглашение с Евросъюза на 30 декември, разгласи министър председателят Борис Джонсън, откакто с Брюксел бе подписано комерсиално съглашение. Той се обърна към 27-те с думите: " Ще бъдете наши другари, съдружници, поддръжници и в никакъв случай да не забравяме, вие ще бъдете и нашият пазар номер едно. "

Евросъюзът е изключителна идея, родена от мъката на Втората международна война, Съюзът е извънредно благородно начинание, уточни Джонсън.

За първи път от 1973 година Англия ще бъде самостоятелна крайбрежна страна с цялостен надзор над водите си, съобщи министър председателят на Обединеното кралство, написа " Гардиън ", представен от. По думите му делът на уловената риба от Англия в английските води значително ще бъде увеличена - от към половина през днешния ден до близо 2/3 в интервал от 5,5 година

Той означи, че комерсиалното съглашение е реализирано 4 година и половина след референдума за Брекзит. Джонсън разясни, че е бил срещу удължаването на преходния интервал, защото не е желал несигурността да продължи.

" Ние постигнахме най-голямото комерсиално съглашение, всеобхватно съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз като това сред Канада и Общността ", акцентира той.

Джонсън увери, че съглашението ще отбрани пазара на труда, ще разреши да се продават английски артикули без мита и квоти на единния пазар, ще се разреши на фирмите да вършат бизнес в Европа. Върнахме си контрола над нашите закони и ориста ни, посочи той и добави, че от 1 януари " ние напущаме митническия съюз и единния пазар ".

Британските закони ще бъдат създавани единствено от английския парламент, тълкувани от английски съдии в английски съдилища и юрисдикцията на Съда на Европейски Съюз ще бъде прекъсната, продължи министър председателят.

Според него това е положително съглашение за цяла Европа. Той се надява английският парламент да прегледа и гласоподава съглашението до 31 декември.

Въпреки че напущаме Европейски Съюз, тази страна ще остане културно, прочувствено, исторически, стратегически обвързана с Европа, освен с 4-те милиона жители на Европейски Съюз, които са се устроили на Острова през последните четири години и които способстват за нашата страна, разясни Джонсън.

Посланиците на страните-членки от Европейски Съюз се събират на следващия ден в 10.30 сутринта за обзор на контрактуваното. На съвещанието информация за договарянията ще изнесе основният европейски договарящ Мишел Барние.

Италия разгласи постигнатия пробив като добра вест. " Интересите и правата на европейския бизнес и европейските жители са обезпечени ", написа министър председателят Конте в Туитър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР