снимка: БулфотоСъобщенията за нарастващо напрежение в района на конфликта и

...
снимка: БулфотоСъобщенията за нарастващо напрежение в района на конфликта и
Коментари Харесай

Украинските военни отхвърлиха обвиненията на Русия, че готвят атака срещу сепаратистките райони в Източна Украйна

снимка: Булфото

Съобщенията за възходящо напрежение в региона на спора и напредването на съветски войски към украинската граница в последно време провокираха безпокойствие измежду интернационалната общественост.

Украинските военни отхвърлиха обвиняванията на Русия, че готвят офанзива против сепаратистките региони в Източна Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Освобождаването на краткотрайно окупираните територии със мощ неизбежно ще докара до гибелта на огромен брой мирни жители и жертви измежду военните, което за Украйна е неприемливо ", съобщи през днешния ден главнокомандващият украинските въоръжени сили Руслан Хомчак.

По-рано Русия предизвести Украйна да не завзема отделилите се елементи от Донецка и Луганска област със мощ и заплаши с военна интервенция.
От дни Киев и Москва се упрекват взаимно за новото напрежение в продължаващия към този момент седем години спор, като и двете страни разположиха войски недалече от конфликтните региони.

Украйна още веднъж акцентира, че продължава да избира уреждането на спора да стане по дипломатически път, само че означи, че военните са подготвени да дадат " съответен отговор " при положение на ескалация.

В изявление в края на март Хомчак сподели, че за украинския президент Володимир Зеленски не е проблем да подреди нахлуване.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР