снимка БулфотоС писмо до вицепремиера и министър на труда и

...
снимка БулфотоС писмо до вицепремиера и министър на труда и
Коментари Харесай

БХРА настоява за удължаване на срока по мярката 60/40

снимка Булфото

С писмо до вицепремиера и министър на труда и обществената политика Деница Сачева Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) упорства да се удължи периода, в който се подават документи за спад на оборота през септември, с цел да съумеят всички представители на бизнеса да могат да аплайват за помощ по втория дизайн на мярката 60/40,  съобщи .

“Имайки поради, че образците на документите за кандидатстване бяха оповестени на 26.10.2020 в интернет страницата на Агенция по заетостта и поради оставащия къс период до края на месец октомври / 4 работни дни /, огромна част от хотелите не съумяха да аплайват, базирайки се на спада в оборота през месец септември. Кандидатствайки в месец ноември обаче, те следва да потвърждават спад през месец октомври, а всички сдружения стопанисващи летни хотели не генерират доходи през месец октомври / хотелите са затворени / и надлежно не могат да потвърдят спад. Това мигновено ги изключва от мярката ”, се споделя в писмото до министър Сачева.

Затова от БХРА оферират или да се удължи срокът за подаване на документи за спад през септември или да се направи промяна за критерия за допустимост, като за позволен претендент да се смята хотелиер, който потвърждава спад от 20% през месец септември / месеца, предшестващ старта на програмата /, вместо да се потвърждава спад в прихода от 20% за месеца, предшестващ месеца на подаване на заявката.

“Считаме, че с въвеждането на това изключение, поради влошената бизнес среда и дефицита на финансови средства, работодателите ще имат по-голяма опция да запазят личния състав си. Ако мярката остане в този тип, чакаме хотелиерите да освободят даже и непрекъснатия си личен състав през идващите месеци, което не е в полза на никой. ”, се споделя в писмото на БХРА, подписано от ръководителя на организацията Георги Щерев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР