снимка БулфотоС нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов,

...
снимка БулфотоС нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов,
Коментари Харесай

Здравният министър подписа нови заповеди за Ковид 19, които облекчават пациентите

снимка Булфото

С нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов, подписана през днешния ден, отпада условието за негативен PCR-тест при домашна изолираност от 14-дневен период. Тоест след приключването на тези 14 дни хората, които са били с позитивен тест, са свободни и не се изисква в допълнение тестване до негативен резултат, съощават от здравното министерство. 

Съгласно същата заповед, приетите в болница с Covid-19 пациенти се изписват от болница след преценка на лекуващия доктор и при съответни индикации/показатели/резултати от образни проучвания. Това важи за лицата, при които има опция за следваща изолираност в домашни условия и придържане към предложения режим на лекуване. Т.е. за изписване от лечебно заведение на тези пациенти отпада условието за негативно PCR проучване, както и изискването за документирани най-малко 10 дни от началото на клиничните недоволства и най-малко 3 спомагателни дни без недоволства, съобщи вести.бг.

Условието за изписване от лечебното заведение за болнична помощ придокументирани най-малко 10 дни от началото на клиничните недоволства и най-малко три дни без недоволства остава за лицата, при които се постанова използване на следваща здравна грижа в болнични условия, за лицата, настанени в места за даване на обществени услуги, както и за лицата с неспособност за изолираност и лекуване в домашни условия, заради общуване с хора от рисковите групи.

Със Заповед № РД-01-603/13.10.2020 година, издадена през днешния ден от здравния министър, считано от на следващия ден, 14 октомври, при осъществяване на футболни мачове на Националния стадион „ Васил Левски “ се позволява аудитория до 30 % претовареност на местата, при настаняване на феновете минимум през две седалки и при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. Остава в действие условието при осъществяване на спортни надпревари навън на всички други спортни уреди да се позволява аудитория до 1000 души на бранш, при претовареност на местата до 50%, настаняване на феновете минимум през една седалка и съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м.























Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР