Снимка: БулфотоРайон „Оборище“ в Столичната община написа официална позиция по

...
Снимка: БулфотоРайон „Оборище“ в Столичната община написа официална позиция по
Коментари Харесай

Столичната община: ГЕРБ лъже за съборената сграда на ул. Велико Търново

Снимка: Булфото

Район „ Оборище “ в Столичната община написа публична позиция във връзка на изявленията в медиите за събарянето на постройката на ул. „ Велико Търново “ 32 в столицата.

Припомняме, че Тома Биков от ГЕРБ написа обява във Facebook по отношение на постройката.

" Тази къща в центъра на София към този момент не съществува, тъй като беше съборена. През 2018 година стартира процедура, която да върне нейния статут на монумент на културата. От тогава основният проектант на София стопира да издава, каквито и да било документи, които да разрешат събарянето на постройката. Това обаче прави районният кмет на Оборище от Демократична България. Главният инженер на региона неизвестно за какво издава План за сигурност и здраве и План за ръководство на строителните боклуци за унищожаване на съществуващата постройка. Благодарение на това, постройката към този момент не съществува. С това стопира и процедурата, която да възвърне статута на къщата. И тук идват въпросите ", разяснява още Биков.

" Изнесената информация от представители на ГЕРБ в медиите е неистина. Район „ Оборище “ не е издавал позволение за срутване на постройката на ул. „ Велико Търново “ 32 и няма по какъв начин да издаде такова, тъй като режимът за това е единствено осведомителен ", разясниха от общината.

" Представителите на ГЕРБ или са некомпетентни, или се пробват да освободят от отговорност основния проектант на Столична община, които е одобрил Подробен устройствен план, според, който съществуващата постройка не се резервира, а на нейно място се планува нова шестетажна жилищна постройка. При това състояние плановете ПБЗ и ПУСО нямаше по какъв начин да не бъдат съгласувани от основния инженер на Район „ Оборище “, тъй като отводът от координиране би бил нарушаване на закона. За повече информация по проблема: (линк към подробната обява във FB) ", пишат още от Столичната община.





Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР