снимка БулфотоРастежът тази година ще бъде отрицателен, но се надявам

...
снимка БулфотоРастежът тази година ще бъде отрицателен, но се надявам
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Дано догодина възстановим всичко изгубено

снимка Булфото

Растежът тази година ще бъде негативен, само че се надявам да е на по-добри равнища от интернационалните прогнози, уточни на брифинг министърът на стопанската система Лъчезар Борисов след среща с работодателски организации и синдикати, съобщи dnes.bg .

" Това, което ние предвиждаме е, че през идната година ще възстановим всичко изгубено ", изрази вяра новият стопански министър.

По думите му в първото тримесечие на тази година страната ни се е показала извънредно добре.

" Очакваме във второто тримесечие, когато се регистрират данните от интервала, в който стопанската система беше действително затворена, да имаме много сериозен спад и това да бъде преодоляно в третото и четвърто тримесечие по този начин, че за годината да се представим по-добре от прогнозите на Европейската комисия и Международния валутен фонд ", уточни Борисов, представен от " Фокус ".

Той цитира първи сигнали във връзка с бизнес климата, които демонстрират възобновяване.

" В България от време на време или в множеството случаи рецесиите влизат по-бавно. Именно поради това подхващаме незабавно тези ограничения. Затова незабавно след решението на Министерски съвет през вчерашния ден, организирахме тази среща с работодатели и синдикати. Това, което чакаме е, че спадът няма да е 20 % ", добави икономическият министър.

Министърът разяснява и четирите нови процедури, които Министерството на стопанската система разгласи, като изясни, че те ще бъдат финансирани по две линии: от към този момент налични средства по Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност " и с пари от самодейността reactEU.

" Първите две за оборотни средства за дребни предприятия е допълнение на бизнеса, който е пропуснат досега с наличните процедури. Втората, която е адаптиране на активността на дребни и междинни предприятия: за тях ще се употребяват налични средства, които сега съществуват по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “. Те ще бъдат финансирани с тези 200 млн. лева, които бяха освободени от плануванаъа процедура за финансови принадлежности към ББР.

Останалите две ограничения, свързани с дигитализацията и възобновяване и капацитет за напредък, както и мярката, обвързвана с цифрови и зелени нововъведения ще бъдат финансирани със средства по самодейността на Европейски Съюз reactEu. Те са в размер на 391 милиона 166 хиляди лв. ще са средствата по тази самодейност “, посочи Лъчезар Борисов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР