Снимка БулфотоРаботодателите получиха зелена светлина за внос на евтина работна

...
Снимка БулфотоРаботодателите получиха зелена светлина за внос на евтина работна
Коментари Харесай

Работодателите получиха зелена светлина за внос на евтина работна ръка

Снимка Булфото

Работодателите получиха зелена светлина за импорт на евтина работна ръка от трети страни отвън Евросъюза. Това стана с аргумента, че би трябвало да транспонираме законодателството си с инструкция на Европейски Съюз със период до май месец. В нея обаче се показва, че става въпрос за продан на студенти, присъединяване в стратегии за научни проучвания, просветителни планове, стажове, учебен продан, доброволческа активност и помощ за развъждане на деца, заяви Канал 3.

113 депутати от болшинството поддържаха измененията в закона за трудовата миграция, гласуван на първо четене. От Българска социалистическа партия се оповестиха срещу, само че всеобщо отсъстваха от пленарната зала, защото единствено 20 народни представители гласоподаваха срещу, а 17 се въздържаха.

Иначе разногласието в пленарната зала за рисковете, които ще ни докара въпросният законопроект, прокаран от работодателски организации и с лобирането на вицепремиера Валери Симеонов, продължи два часа.

По време на дебатите депутати от Българска социалистическа партия, само че и от Обединените патриоти акцентираха, че отваряме вратата за противозаконни мигранти, нарушаваме интереса на българските служащи и изправяме националната сигурност пред риск. Според съперниците на поправките резултатът ще бъде натискане на приходите на българските трудещи се надолу, което ще ги прогони със страшна мощ зад граница.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР