Снимка БулфотоПродължаването на политиката на отворени врати в Европа не

...
Снимка БулфотоПродължаването на политиката на отворени врати в Европа не
Коментари Харесай

Румен Радев от Ню Йорк: Колкото и пари да изхарчим, няма да гарантираме 100% сигурност в Европа

Снимка Булфото

Продължаването на политиката на отворени порти в Европа освен ще отнеме доста средства за сигурност и обществени стратегии, само че проблемите на място в страните с спорове няма да бъдат решени. Това сподели в Ню Йорк президентът Румен Радев пред камерата на Българска национална телевизия.

Колкото и средства да изхарчим в Европа, в никакъв случай няма да си подсигуряваме 100 % сигурност, акцентира той, представен от Пик.

Вместо да се борим да осигурим своята сигурност вътре в Европа и да даваме обществена помощ на тези хора вътре в Европа, би трябвало тези пари да се насочват към страните с проблемите и споровете, да се изградят зони за сигурност, центрове за искане на убежища, само че там, съобщи президентът.

Тази тематика беше акцент и в формалните срещи на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в Организация на обединените нации с първите дипломати на Ливан и Саудитска Арабия. Захариева акцентира, че настояването на тези страни е за нов метод на асимилиране на големите средства, които Европейски Съюз отпуска за справяне с мигрантската рецесия.

След вчерашната си тирада от най-високата международна естрада - тази на Общото заседание на Организация на обединените нации, президентът съобщи, че бъдещето на организацията е в битката за попречване на спорове и за търсене на мирни решения с всички вероятни средства на дипломацията. В Организация на обединените нации президентът получи поддръжка на най-високо равнище по българската позиция за потребността от нова тактика за разрешаване на мигрантската рецесия. Той насочи и публична покана към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за посещаване у нас.

Президентът Румен Радев получи цялостна поддръжка от ръководителя на 72-орото Общо заседание на Организация на обединените нации Мирослав Лайчак за изразената от него позиция за ролята, която организацията би трябвало да играе бъдеще за попречване на спорове. Пред български медии Радев сподели, че Лайчак се включил към позицията му за потребността от цялостна промяна на досегашната тактика за разрешаване на мигрантската рецесия.

В Организация на обединените нации президентът изрече и безапелационната поддръжка на страната ни за самодейността на Еманюел Макрон за световен акт за екологичните промени в климата. Той назова това водачество на международно равнище и уточни, че даже Съединени американски щати обмислят връщането си към Парижкото съглашение за климата след последствията на урагана „ Ирма “.

Фокусът на външнополитическите контакти на президента Румен Радев е ориентиран към разширението на политическия небосвод на страната ни към страните от Средна Азия и Бризкия Изток - там, където по думите му, преди години сме имали извънредно положителни позиции.

След срещи с президентите на Иран, Узбекистан, с краля на Йордания и с доста други, Румен Радев акцентира, че в тази посока ще разчита на поддръжка от премиера Бойко Борисов, тъй като по думите му единствено дружно могат да съумеят. Добро обръщение за България и бъдещото на стратегическите двустранни връзки Румен Радев е получил от Доналд Тръмп на формалната вечеря,дадена от него и брачната половинка му Мелания, дадена през вчерашния ден за водачите на държавите-членки на Организация на обединените нации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР